Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Makroekonomie 2 (KEM / MAKR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / MAKR2 - Makroekonomie 2, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Určení rovnovážné produkce v dvousektorovém modelu.- Rovnovážná produkce v třísektorovém modelu.- Model IS- LM.- Model IS- LM a účinnost fiskální a monetární politiky.- Otevřená ekonomika a determinace rovnovážné produkce.- Fixní a flexibilní měnové kurzy, kapitálová mobilita a fiskální a monetární politika.- Agregátní poptávka: úvod do analýzy.- Agregátní nabídka: úvod do analýzy.- Trh práce, nezaměstnanost a Phillipsova křivka.- Rozšířená Phillipsova křivka.- Inflace.- Metody léčení inflace.- Dlouhodobý ekonomický růst.Doplňkové informace pro studenty kombinovaneé formy studia jsou v COURSEWARE.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- analyzovat středně pokročilé makroekonomické modely co do jejich obsahové i formální stránky.- rozpoznat a formulovat základní ideové koncepce soudobých makroekonomických škol.- aplikovat středně pokoročilé makroekonomické teorie na modelové situace.

Literatura

Mach, Miloš. Makroekonomie II : pro magisterské (inženýrské) studium. 1. a 2. část. Slaný : Melandrium, 2001. ISBN 80-86175-18-9.Dornbusch, Rudiger; Fischer, Stanley. Makroekonomie. 1. vyd. Praha : SPN, 1994. ISBN 80-04-25556-6.Mach, Miloš. Řešené problémy ke kursu makroekonomie II. 1. vydání. Jinočany : Nakladatelství H&H, 1992. ISBN 80-85467-89-5.

Požadavky

Obsah, organizace a podmínky zápočtu: Podmínkou udělení zápočtu z kursu Makroekonomie II je získání minimálně 60 bodů (ze 100 bodů maximálně možných). Doba trvání zápočtového testu je 90 minut.Předmět je ukončen zápočtem.

Garant

Doc. Ing. Theodor Beran, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Theodor Beran, Ph.D.Ing. Vendula Tesařová, Ph.D.