Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řízení privátních financí v praxi (KEM / RPFP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / RPFP - Řízení privátních financí v praxi, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do problematiky řízení privátních financí- Úvod do pojištění, koncept ochrany majetku, pojištění nemovitostí a domácnosti- Koncept ochrany odpovědnosti, pojištění odpovědnosti v občanském životě, pojištění odpovědnosti z držby majetku- Povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání, pojištění právní ochrany- Koncept ochrany příjmu, úrazové a životní pojištění- Koncept financování bydlení, hypotéky a stavební spoření- Úvod do tvorby finančních rezerv, koncept finančního zabezpečení, bankovní a spořící účty, termínované vklady- Koncept penze, penzijní připojištění, zaměstnanecké benefity- Úvod do investování, podílové fondy- Alternativní možnosti investování, ETF, aktivní obchodování s cennými papíry, úvěr na obchodování s cennými papíry (finanční páka)- Rezerva, přednáška hosta

Získané způsobilosti

Student je schopen:- orientovat se v řízení privátních financí v praxi a bude umět vhodně sestavit vlastní finanční strategii. - analyzovat nabídku finančních produktů zaměřených na privátní klientelu. - vysvětlit rozdíly mezi jednotlivými spořícími produkty z pohledu likvidity, rizika a výnosnosti včetně daňových aspektů. - rozpoznat nejčastější nedostatky pojistných smluv. - využít poznatků k financování vlastního bydlení.

Literatura

Dvořák, Petr. Bankovnictví pro bankéře a klienty. 3., přeprac. a rozš. vyd. Praha : Linde, 2005. ISBN 80-7201-515-X.Ducháčková, Eva. Principy pojištění a pojišťovnictví. 2., aktual. vyd. Praha : Ekopress, 2005. ISBN 80-86119-92-0.Šenkýřová, Bohuslava. Bankovnictví I. 3., aktualiz. vyd, v Bankovní akademii vyd. poprvé. Praha : Bankovní akademie, 2002. ISBN 80-238-9271-1.Šenkýřová, Bohuslava. Bankovnictví II. 2., aktualiz. vyd, v Bankovní akademii vyd. poprvé. Praha : Bankovní akademie, 1998. ISBN 80-238-9685-7.Kiyosaki, Robert T.; Lechter, Sharon L. Bohatý táta, chudý táta. Praha : Pragma, 2001. ISBN 80-7205-822-3.RADOVÁ, J., DVOŘÁK, P. Finanční matematika pro každého. Praha : Grada, 1993. ISBN 80-85623-27-7.

Požadavky

Zápočet:1. Aktivní spolupráce na přednáškách i cvičeních.2. Zápočtový test splněný na 70 %. (Student má ke splnění 2 pokusy ze 3 vypsaných termínů)

Garant

RNDr. Mikuláš Gangur, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Dlouhý, DiS.RNDr. Mikuláš Gangur, Ph.D.Ing. Zdeněk Dlouhý, DiS.RNDr. Mikuláš Gangur, Ph.D.