Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářská státní zkouška z ekonomie (KEM / SBZEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEM / SBZEK - Bakalářská státní zkouška z ekonomie, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška je součástí závěrečné státní bakalářské zkoušky a koná se ve stejný den jako obhajoba bakalářské práce a státní bakalářská zkouška z odborného předmětu.Tématické okruhy ke státní bakalářské zkoušce z ekonomie jsou zveřejněné v Courseware na stránkách předmětu KEM/SBZEK.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- vysvětlit základy mikroekonomické a makroekonomické teorie,- klasifikovat základní teoretické přístupy podle jejich východiskových předpokladů,- aplikovat teoretické poznatky na modelové ekonomické situace,- odhadnout reakci mikroekonomického a makroekonomického systému na změnu vstupního parametru.

Literatura

Samuelson, Paul Anthony; Nordhaus, William D. Economics. 14th ed. New York : McGraw-Hill, 1992. ISBN 0-07-054879-X.Samuelson, Paul Anthony; Nordhaus, William D.. Ekonomie. Praha : Svoboda, 2007. ISBN 978-80-205-0590-3.Mankiw, N. Gregory. Principles of economics. 2nd ed. Fort Worth : Harcourt College Publishers, 2001. ISBN 0-03-025951-7.Mankiw, N. Gregory. Zásady ekonomie. Praha : Grada, 1999. ISBN 80-7169-891-1.Holman, Robert. Ekonomie. Praha : C.H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-891-6.

Požadavky

Státní bakalářská zkouška z ekonomie je ústní. Student odpovídá na dvě vylosované otázky (v libovolném pořadí):1. otázka z mikroekonomie2. otázka z makroekonomieOdpovědi jsou hodnocené souhrnně jednou známkou. K úspěšnému absolvování zkoušky je nutné zodpovědět obě otázky.

Garant

Doc. Ing. Theodor Beran, Ph.D.