Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomické a finanční řízení firmy (KFU / ADEFF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / ADEFF - Ekonomické a finanční řízení firmy, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Aspekty a kontrolní funkce manažerského účetnictví a controllingu- Strategické, taktické a operativní plánování- Tvorba manažerských rozhodnutí- Krátkodobá manažerská rozhodnutí- Dlouhodobá investiční rozhodnutí a jejich hodnocení- Koncepce účetnictví ekonomického životního cyklu- Měření a hodnocení vnitřní výkonnosti firmy- Měření celkové finanční výkonnosti firmy- Hlavní současné přístupy, metody a techniky oceňování firmy- Ekonomická přidaná hodnota a její úloha při hodnocení a řízení firmy- Manažerská koncepce ABC/ABM/VBM- Pracovní a hodnotový přístup k firemnímu řízení- Účetnictví udržitelného rozvoje, koncepce CSR

Získané způsobilosti

Student je schopen prokázat: široké znalosti ekonomického a finančního řízení firmy v mezinárodním kontextu;schopnost prezentovat a diskutovat výsledky výzkumné práce v oblasti ekonomického a finančního řízení v národním a mezinárodním kontextu v ústní a písemné formě;využití metod a nástrojů ekonomického a finančního řízení pro měření a řízení výkonnosti podnikových procesů a výkonů;využití metod a nástrojů ekonomického a finančního řízení pro měření a řízení finanční pozice firmy.

Literatura

Kimmel, Paul D.; Weygandt, Jerry J.,; Kieso, Donald E. Accounting : tools for business decision making. 3rd ed. Hoboken : John Wiley & Sons, 2009. ISBN 978-0-470-37785-7.MOYER, R. C. - McGUIGAN, J. R. - Kretlow, W. J. Contemporary Financial Management. 8. vyd. 896 s. Cincinnati: Western College Publishing, 2001. ISBN ISBN 0-324-00.Ross, Stephen A.; Jeffe, Jeffrey; Westerfield, Randolph W. Corporate finance. 4th ed. Boston : Irwin, 1996. ISBN 0-256-15229-2.Crosson, S.V.; Naedles, B.E. Managerial Accounting. 9th edition. Stamford: Cengage Learning, 2011. ISBN 978-0-538-74280-1.INTERNATIONAL GROUP OF CONTROLLING. HORVATH & PARTNERS. Controlling Process Modell. Munchen: Haufe Verlag, 2011. ISBN 978-3-648-03265-7.

Požadavky

Student musí splnit následující požadavky: Zvládnout předmět v rozsahu stanoveném sylabem a prokázat znalosti a dovednosti písemnou prací (výzkumná orientace práce) a její obhajobou.Nastudovat samostatně doporučené zdroje. Zpracovat písemnou práci (výzkumnou esej) na vybrané téma z oblasti ekonomického a finančního řízení firmy. Odevzdat písemnou práci (výzkumnou esej) nejméně jeden týden před konzultací s garantem (vyučujícím), rozsah výzkumné eseje 25 -30 standardních stránek. Prokázat získané znalosti a dovednosti při ústní zkoušce, která se skládá z finální prezentace a diskuse výsledků výzkumné eseje.

Garant

Prof. Ing. Lilia Dvořáková, CSc.