Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daně (KFU / DAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / DAN - Daně, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky daníDaňová koordinace a harmonizace, daňové reformyDaně ve vybraných zemích - praktické aplikaceZamezení dvojímu zdaněníDaňový systém ČR a aktuální problematika pojistnéhoDůchodové daně v daňovém systému ČRDaně ze spotřeby v ČRMajetkové daně v ČRDaňová administrativa v ČRVybraná daňová judikaturaPostupy vyplňování daňového přiznáníSouhrnné opakování

Získané způsobilosti

Student je schopen:- spočítat složitější příklady na výpočet daní,- vyplnit daňová přiznání k daním daňové soustavy ČR,- prakticky aplikovat daňové zákony a daňový řád,- vysvětlit základní aspekty daňových soustav v EU.

Literatura

Daňové zákony v platném znění. Široký, J. Daně v Evropské unii. Praha: Linde, 2012. ISBN 978-80-7201-881-9.Kubátová, Květa. Daňová teorie a politika. 5., aktualiz. vyd. Praha : Wolters Kluwer Česká republika, 2010. ISBN 978-80-7357-574-8.Vančurová, A., Láchová, L. Daňový systém ČR 2012. Praha: 1. VOX, 2012. ISBN 978-80-87480-05-2.

Požadavky

1. Zápočet:- prezenční studium - aktivita na cvičeních a písemný zápočtový test na výpočet praktických příkladů,- kombinované studium - samostudium a písemný zápočtový test na výpočet praktických příkladů.Zápočtový test lze opakovat pouze jednou a je nutné jej splnit minimálně na 65 %.2. Zkouška:- všichni studenti - písemný test (výborně - 100 % - 90 %, velmi dobře - méně než 90 % - 80 %, dobře - méně než 80 % - 65 %).Zkouška je písemná a vychází z obsahu programu výuky, přednášek, konzultací a doporučené literatury.

Garant

Ing. Pavlína Hejduková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavlína Hejduková, Ph.D.Ing. Pavlína Hejduková, Ph.D.