Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bak. st. zkouška z veřejné ekonomiky (KFU / SBZVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / SBZVE - Bak. st. zkouška z veřejné ekonomiky, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní bakalářská zkouška z veřejné ekonomiky je součástí závěrečné státní bakalářské zkoušky a koná se ve stejný den jako obhajoba bakalářské práce a státní bakalářská zkouška z ekonomie.Tématické okruhy ke státní bakalářské zkoušce jsou zveřejněné v Courseware.Závěrečná státní bakalářská zkouška je ústní. Začíná obhajobou bakalářské práce. Bakalářská práce a její obhajoba se klasifikují souhrnně jednou známkou. Státní bakalářská zkouška z ekonomie se skládá z otázky z mikroekonomie a z otázky z makroekonomie. Studenti odpovídají v libovolném pořadí.Státní bakalářská zkouška z veřejné ekonomiky se skládá ze tří okruhů: správní právo, regionální vědy a veřejné finance. Zkouška se koná formou ústního zodpovězení tří vylosovaných otázek (z každého okruhu jedna otázka). Otázky se zodpovídají v libovolném pořadí, student má před ústní zkouškou čas na přípravu min. 15 minut.Obhajoba bakalářské práce, státní zkouška z ekonomie a státní zkouška z veřejné ekonomiky se klasifikují každá samostatně.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- napsat odbornou práci a vhodným způsobem ji prezentovat, - aplikovat teoretické poznatky na ekonomickou praxi, - vysvětlit problematiku financování veřejného sektoru, - dobře se orientovat v problematice správního práva a používat příslušné právní normy v praxi, - aplikovat poznatky z marketingu a managementu v rozvoji územních samosprávných celků.

Literatura

Ježek, J. Prostorová a regionální ekonomika. Plzeň: ZČU, 1998. Peková, Jitka; Pilný, Jaroslav,; Jetmar, Marek. Veřejná správa a finance veřejného sektoru. Praha : ASPI, 2008. ISBN 978-80-7357-351-5.Zákon o podpoře regionálního rozvoje. Zákony ČR v platném znění - viz Courseware. PAULIČKOVÁ, R. Teoretické otázky regionálneho a mestského marketingu. Plzeň: ZČU, 2005. ISBN 80-7043-365-5.Pavlásek, Vlastimil; Hejduková, Pavlína. Veřejné finance a daně v České republice. 2., přeprac. vyd. Plzeň : Nava, 2011. ISBN 978-80-7211-395-8.

Požadavky

U odborné státní bakalářské zkoušky je nutné prokázat znalost problematiky v rozsahu programů výuky vybraných předmětů a povinné literatury.

Garant

Ing. Pavlína Hejduková, Ph.D.