Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetní systém (KFU / US)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / US - Účetní systém, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historický vývoj účetnictví a současné nároky kladené na jeho vedení,- Světové účetní systémy, problematika mezinárodní harmonizace a regulace,- Účetní systémy - vývoj v oblasti účetního výkaznictví,- Koncepční rámec účetnictví v ČR,- Obsah účetní závěrky a výroční zprávy - národní a mezinárodní koncepty jejich sestavení,- Nefinanční reporting,- Problematika v oblasti oceňování - přehled oceňovacích přístupů a rozpoznávání výsledku hospodaření,- Kreativní účetnictví a účetní etika,- Forenzní audit,- Problematika konsolidace,- Daně a účetnictví ve světě,- Konverze účetní závěrky,- Účetní a ekonomická due diligence.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- analyzovat a využít informace z účetní závěrky a výroční zprávy,- orientovat se v problematice nefinančního reportingu,- objasnit oceňovací přístupy a rozpoznání VH v mezinárodním kontextu,- vymezit proces harmonizace a standardizace účetnictví v EU a ve světě,- vymezit problematiku konverze účetní závěrky a konsolidace, - porozumět vazbě účetního a daňového systému,- diskutovat problematiku účetní etiky.

Literatura

Kubíčková Dana. Účetní systémy - díl I. VŠFS, Praha, 2006. ISBN 80-86754-72-3.Mulford, Charles W. The financial number game : detecting creative accounting practices / Charles W. Mulford and Eugene E. Comiskey. 2002. ISBN 978-0-471-77073-2.Kovanicová, Dana. Jak porozumět světovým, evropským a českým účetním výkazům. Vyd. 1. Praha : Polygon, 2004. ISBN 80-7273-095-9.Čírtková, Ludmila a kol. Podvody, zpronevěry, machinace. 2005. ISBN 80-86795-12-8.Jan Molín. Protiprávní jednání z pohledu profesní odpovědnosti auditorů, daňových poradců a účetních. Praha, 2011. ISBN 978-80-7357-600-4.Kubíčková Dana. Účetní systémy - díl II. VŠFS, Praha, 2010. ISBN 978-80-7408-030-2.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je individuální zpracování zadané semestrální práce v požadovaném formátu a struktuře. Studii je možné jednou přepracovat.Studenti ve skupinkách zpracují řešení příkladů z cvičení včetně teoretických otázek. Řešení příkladů a otázek bude prezentováno na cvičení a odevzdáno písemnou a elektronickou formou. Zkouška je písemná a skládá se z testu s kombinací otázek otevřeného a uzavřeného typu.Hodnocení:100% - 90% - klasifikační stupeň výborně89% - 80% - klasifikační stupeň velmi dobře79% - 70% - klasifikačení stupeň dobře69% - méně - nevyhověl

Garant

Ing. Jitka Zborková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Hinke, Ph.D.Ing. Jitka Zborková, Ph.D.Ing. Jana Hinke, Ph.D.Ing. Jitka Zborková, Ph.D.