Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy účetnictví - ošetřovatelství (KFU / ZUO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / ZUO - Základy účetnictví - ošetřovatelství, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy účetnictví: předmět, uživatelé účetních dat.- Metody a nástroje vedení účetnictví.- Význam a funkce účetnictví, právní úprava účetnictví.- Základní elementy účetní závěrky: aktiva, pasiva, náklady, výnosy.- Účtování na účtech.- Dlouhodobý majetek, oceňování a účtování.- Zásoby, jejich oceňování a účtování.- Vztah účetnictví a daní: daňový systém v ČR.- Oceňovací základny, význam oceňování.- Výsledek hospodaření podniku - náklady a jejich zobrazení, výnosy a jejich zobrazení, účetní zjištění výsledku hospodaření.- Sestavení účetní závěrky.- Základ daně z příjmu, daňová povinnost.

Získané způsobilosti

Student je schopen: - definovat základní pojmový aparát, - vyjmenovat uživatele účetních informací, - popsat majetek podniku a vysvětlit nutnost jeho evidence, - identifikovat aktiva a pasiva podniku, - vysvětlit rozpis rozvahy na účty, - vymezit způsob účtování na rozvahových a výsledkových účtech, - definovat výsledek hospodaření podniku a vysvětlit jeho účetní zjišťování, - analyzovat vztah účetnictví a daní.

Literatura

Kovanicová D. Abeceda účetních znalostí pro každého. 19. vydání. Praha: Bova Polygon, 2009. 416 s. ISBN 978-80-7273-1565.Hinke J., Bárková D. Účetnictví I.: základní kurz. Praha. ISBN 978-80-247-3384-5.

Požadavky

Předpokladem pro prokázání získaných kompetencí je:1) zpracování souvislého příkladu účetnictví podniku (individuálně) - semestrální práci, práci je možné 1x opravit,2) absolvování zápočtového testu a získání minimálně 20 bodů (maximum z testu 30 bodů). Test je možné 1x opakovat. Specifikace požadavků pro studenty kombinované formy studia je v COURSEWARE.

Garant

Ing. Josef Červený, Ph.D.

Vyučující

Ing. Josef Červený, Ph.D.Ing. Venuše FišerováIng. Jitka Zborková, Ph.D.Ing. Josef Červený, Ph.D.Ing. Venuše FišerováIng. Jitka Zborková, Ph.D.