Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní praxe z regionální ekonomiky (KGE / PREG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / PREG - Terénní praxe z regionální ekonomiky, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je terénní empirický výzkum související s projektem "Plzeň 2015 - Evropské hlavní město kultury". Konzultace dotazníku, realizace dotazníkového šetření, statistické zpracování výsledků, jejich vyhodnocení a interpretace. Součástí předmětu je také tématicky zaměřená exkurze nebo účast na speciálním semináři věnovaném řešené problematice.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- analyticky a synteticky řešit vybraný regionálně ekonomický problém.

Literatura

Hendl, J. Kvalitativní výzkum. Praha Portál, 2005. ISBN 80-7367-040-2.Potůček, Martin. Manuál prognostických metod. Praha : Sociologické nakladatelství, 2006. ISBN 80-86429-55-5.Wokoun, René. Regionální rozvoj : (Východiska regionálního rozvoje, regionální politika, teorie, strategie a programování). Praha : Linde, 2008. ISBN 978-80-7201-699-0.Punch, Keith. Úspěšný návrh výzkumu. Vyd. 1. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-468-7.Strauss, Anselm; Corbinová, Juliet. Základy kvalitativního výzkumu : postupy a techniky metody zakotvené teorie. Brno : Sdružení Podané ruce, 1999. ISBN 80-85834-60-X.

Požadavky

Vypracování zadaných úkolů v souvislosti s empirickým výzkumem. Úkoly a organizace předmětu budou studentům sděleny v druhém nebo třetím týdnu výuky. O přesném termínu úvodní schůzky budou studenti informováni prostřednictvím hromadného e-mailu a na webových stránkách katedry geografie. Zápočet se uděluje za splněný zadaných úkolů.

Garant

Doc. RNDr. Jiří Ježek, Ph.D.

Vyučující

Doc. RNDr. Jiří Ježek, Ph.D.Ing. Marta Šlehoferová