Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia geografie (KGE / UG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGE / UG - Úvod do studia geografie, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se systémem studia geografických disciplín, koncept světové geografie. Historie geografického poznávání světa, objevů a výhled současného globalizovaného světa do budoucna. Citace literatury a pramenů, anotace a rešerše. Zdroje geografických informací, instituce, statistiky, kartografické materiály, geografické informační systémy.

Získané způsobilosti

Student zvládá správné používání bibliografických citaci, odkazů na zdroje a literaturu, bibliografických záznamů. Orientuje se v základních etapách vývoje geografického poznání, získal potřebné znalosti o historii geografie. Naučí se používat základní metody geografického poznání a výzkumu. Chápe postavení geografie v systému přírodních a společenských věd, orientuje se v problemaitce objektu a předmětu geografického bádání. Chápe strukturu krajinné sféry, je schopen integrovat jednotlivé prvky a složky a vyvozovat vzájemné vazby.

Literatura

Rowntree; Lewis; Price; Wyckoff. Globalization and Diversity: geography of changing world. New Jersey, 2014. ISBN 978-0-321-82146-1.Demek, J a kol. Úvod do studia geografie. Praha, 1980.

Požadavky

Úspěšné napsání jednoho závěrečného zápočtového testu.

Garant

RNDr. Jiří Preis, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jindřich Frajer, Ph.D.Prof. Michal KohoutRNDr. Jan Kopp, Ph.D.RNDr. Jiří Preis, Ph.D.