Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Marketingové studie a analýzy (KMO / MSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMO / MSA - Marketingové studie a analýzy, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Případové studie z podnikové praxe z oblasti marketingového řízení a marketingových aplikací.Doplňkové informace pro studenty jsou v COURSEWARE.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- využívat teoretické základy marketingu a marketingové koncepce řízení podniku,- porovnat marketingové a ostatní podnikatelské koncepce,- pochopit a objasnit úlohu marketingu, marketingového plánování a informačních systémů v podnikové praxi, dále tak potřebu analýzy marketingového prostředí a faktorů prostředí,- aplikovat marketingový mix a zpracovat zadanou případovou studii - prezentovat (obhájit) výsledky zpracované případové studie,- aktivně vyhledat příklady na srovnání pro daný ekonomický problém.

Literatura

Kotler, Philip; Keller, Kevin Lane. Marketing management. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1359-5.Kotler, Philip. Moderní marketing. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1545-2.SOLOMON, M. R., MARSHALL, G.W., STUART E.W. Marketing očima světových marketing manažerů. Praha: Computer Press, a.s., 2006. ISBN 80-251-1273-x.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je: a) odevzdání a obhájení semestrální práce dle zadání vyučujícího b) prezentace dílčích výsledků semestrální práce na cvičení Obsahem semestrální práce je: Vypracování otázek k zadané případové studii a navržené postupy řešení vybraných ekonomických problémů.Každá seminární práce by měla být v rozsahu 10-15 normostran, měla by odpovídat formálním požadavkům kladeným na kvalifikační práce (včetně používání citací) a měla by být prakticky zaměřená (doporučuje se provázat zkušenost z praxe s teoretickými východisky odborné literatury). Každá práce představí možná řešení zadaných případových studií včetně jejich rizik a pokusí se navrhnout řešení optimální. Možná je vždy jen jedna oprava semestrální práce.Specifikace požadavků pro studenty kombinované formy studia je v COURSEWARE.

Garant

Ing. Dita Hommerová, Ph.D., MBA

Vyučující

Ing. Lenka ČechurováIng. Dita Hommerová, Ph.D., MBA