Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Japonské metody řízení v podnikové praxi (KPM / JRIZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / JRIZ2 - Japonské metody řízení v podnikové praxi, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do koncepce kaizen- Gemba kaizen- Jak řídit kvalitu, náklady dodávky na pracovišti- Standardy- 5S: pět kroků dobrého hospodaření- Muda- Základy domu gemba- Viditelný management- Role vedoucích na pracovišti- Role a zodpovědnost vedoucích na pracovišti- Kaizen ve společnosti Toyota Astra Motor- Právě včas" (JIT) - dokonalý systém výroby - systém JIT ve společnosti Wiremold- Dvoudenní gemba kaizen a souhrnné firemní kaizen - případové studie.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- definovat rozdíly v metodách řízení českých a japonských podniků,- pracovat na technicko-ekonomických pozicích v japonských podnicích v ČR.

Literatura

IMAI, MASSAKI. Gemba Kaizen. Brno: Computer Press,, 2005. LIKER, JEFFREY, K. Tak to dělá Toyota. Praha: Management Press,, 2007. MARHOULOVÁ, D. Japonské systémy řízení. Praha: Institut řízení,, 1991. MURTAGH, N. Modrooký zaměstnanec japonské firmy. Praha: Nakladatelství BB/art,, 2007. WORONOFF, Jon. Mýtus japonského managementu. Praha: Victoria Publishing,, 1992. RUDY, J. Organizácia a riadenie japonských priemyselných firiem. Bratislava: Alfa,, 1990. MICUI, Takafusa. Zápisky o obchodnících. Praha: DharmaGaia,, 2005.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičeních a vypracování seminární práce.Zkouška: Esej na dané téma.

Garant

Dr. Ing. Jiří Hofman

Vyučující

Dr. Ing. Jiří HofmanDr. Ing. Jiří Hofman