Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komerční činnosti v projektovém řízení (KPM / KPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / KPM - Komerční činnosti v projektovém řízení, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Komerční činnosti v projektovém řízení, základní etapy. Hlavní rysy komerčního projektu a jeho fáze, vliv charakteru projektu na komerční činnost. Vliv začlenění společnosti do majetkových struktur. (Fúze, Rebranding).- Marketingové činnosti. Průzkum a zpracování trhu, marketingový mix, strategické plánování a vliv marketingových činností. CRM. Podpora dodavatelských a exportních firem. Zprostředkování, obchodní zastoupení.- Základní kroky procesu komerční činnosti. Analýzy, realizace přístupu na trh pro zboží, zákazníky, vlivy konkurence. Role a vlastnosti "obchodníka", komunikace, prezentace, tým. Elektronická komunikace a obchodování.- Výrobek a služba, základ komerční strategie podniku. Inovace, inovační politika, technický rozvoj a jeho zajištění. Konkurenční vlastnosti, parametry (technické/užitné vlastnosti), spolehlivost, životnost, dodací lhůta, cena.- Dokumenty pro řízení komerční činnosti: Obchodní plán, technicko - ekonomická studie. Aktivity při komerční činnosti - poptávkové a nabídkové řízení, soutěže vč. předkvalifikace, veřejná soutěž, vyhodnocování nabídek, obchodní smlouva. Dokumenty pro řízení kvality v obchodní činnosti.- Cena, metody a podklady pro její stanovení, nákladová kalkulace- Smluvní vztah v obchodním styku podle platných zákonů a předpisů, typy smluv, náležitosti smluv- Financování obchodního případu, řízení rizika. Bankovní instrumenty pro nabídkové řízení, financování a jištění zakázky. Platební podmínky. - Finanční instituce v ČR a Evropě.- Realizace obchodní smlouvy - řízení kvality při přípravě a realizaci předmět obchodní smlouvy (zakázky), plán jakosti zakázky.-Realizace obchodního případu, systém zkoušek (testů), přejímky zboží, dodací parita, doprava zákazníkovi- Garance na dodané zboží, garanční a pogaranční servis, náhradní díly, poprodejní služby, LCC, RAM(S)

Získané způsobilosti

Student je schopen:- Orientovat se v prostoru pro komerční aktivity v přípravě projektu.- Vysvětlit smluvní vztahy determinující průběh komerčních postupů.- Popsat proces tvorby ceny, stanovit finanční zajištění plateb a záruk za zboží.- Zhodnotit efektivitu obchodního případu.- Navrhnout postup nabídkového a poptávkového řízení.

Literatura

Čermáková, Irena. Bankovní záruka. Brno : ECON, 2002. ISBN 80-86433-03-X.Kotler, Philip; Armstrong, Gary. Marketing. Praha : Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0513-3.Machková, Hana; Sato, Alexej; Černohlávková, Eva. Mezinárodní obchodní operace. 3., přeprac. vyd. Praha : Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0686-5.Skalický, Jiří; Vostracký, Zdeněk. Projektový management. Plzeň : Západočeská univerzita, 2003. ISBN 80-7043-237-3.STRAKOŠ, M. Zahraniční obchod. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2816-2.Incoterms 2000 : mezinárodní pravidla pro výklad dodacích doložek : ICC official rules for the interpretation of trade terms ; komentář a překlad Miroslav Šubert. 2. vyd. Praha : ICC Česká republika, 2000. ISBN 92-842-1199-9.Kislingerová, Eva; Nový, Ivan. Chování podniku v globalizujícím se prostředí. Vyd. 1. V Praze : C.H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-847-9.Kotler, Philip; Trias de Bes, Fernando. Inovativní marketing : jak kreativním myšlením vítězit u zákazníků. 1. vyd. Praha : Grada Publishing, 2005. ISBN 80-247-0921-X.Občanský zákoník a předpisy související v aktuálním znění. MAREK, K., ŽVÁČKOVÁ, L. Obchodní podmínky, obchodní zvyklosti a vykládací ptravidla. Praha: Aspi, 2008. ISBN 80-86518-57-4.Obchodní zákoník a předpisy související v aktuálním znění. Wikipedie: Marketing a inovace. Zákon o veřejných zakázkách.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je úspěšné vypracování průběžného a závěrečného testu, aktivní účast studenta na přednáškách a cvičeních.Testy jsou známkovány v kvalifikační stupnici 1 - 4. Test lze 1x opakovat ve zkouškovém období v termínech určených katedrou. Hranice absolvování písemného testu je stanovena na 65%.Ústní zkouška z problematiky probrané v průběhu přednášek a cvičení, výsledná známka přihlíží i k hodnocení zápočtového testu.

Garant

Ing. Miloslav Bultas

Vyučující

Ing. Miloslav BultasJUDr. Ing. Pavel ŠašekIng. Miloslav BultasJUDr. Ing. Pavel Šašek