Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management 1 (KPM / MAN1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / MAN1K - Management 1, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Management - základní pojmy, vývoj teorie řízení2. Plánování3. Organizování + vedení4. Kontrola5. Informace v práci manažera6. Rozhodování7. Řízení financí - tvorba rozpočtu, kalkulace8. Řízení kvality, řízení změn9. Krizový management

Získané způsobilosti

Student je schopen:- zapamatovat si základní pojmy a principy z oblasti managementu,- identifikovat rozdíly mezi jednotlivými funkcemi v rámci procesu řízení,- vysvětlit problematiku rozhodování, řízení kvality a změn,- vytvořit dílčí rozpočty a kalkulace,- aplikovat získané poznatky v oblasti zdravotnické praxe.

Literatura

Gladkij, Ivan. Management ve zdravotnictví. Brno : Computer Press, 2005. ISBN 80-7226-996-8.Robbins, Stephen P.; Coulter, Mary. Management. 1. vyd. Praha : Grada, 2004. ISBN 80-247-0495-1.BĚLOHLÁVEK, F., KOŠŤAN, P., ŠULEŘ, O. Management. null. Brno: Computer Press,, 2006. ISBN 80-251-0396-X.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je:a) Aktivní účast na přednáškách a cvičeních.b) Zpracování seminární práce na zadané téma.c) Úspěšné vykonání testu (min. na 65 %), jehož obsahem je okruh přednášené látky.

Garant

Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.