Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ve zdravotnictví 2 (KPM / MANZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / MANZ2 - Management ve zdravotnictví 2, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

7. Pracovní spokojenost a výkonnostVztah člověka k práci, pracovní spokojenost jako výraz subjektivního vztahu pracovníků, hodnotová orientace a výkonnost, aspirační úroveň.8. Péče o pracovníkyPojetí a cíle péče o pracovníky, pracovní doba a pracovní režim, pracovní prostředí, bezpečnost práce a ochrana zdraví, prevence nehod a úrazů. Personální rozvoj pracovníků, péče o životní prostředí, služby poskytované pracovníkům. Spolehlivost lidského výkonu.9. Motivace pracovního jednáníPotřeby jako základní zdroj motivace, návyky, zájmy, ideály, hodnoty, dynamika motivace. Techniky zkoumání motivace. Stimulace jako ovlivňování pracovní motivace, identifikace s prací, stimulace k pracovnímu výkonu, tvořivosti, seberozvoji, kooperaci, odpovědnosti. Motivační program. Zpětná vazba. Efektivní vedení porady. Koučování v managementu.10. Hodnocení pracovníkůKritéria hodnocení, sběr informací a jejich interpretace. Proces hodnocení pracovníků, sdělování výsledků hodnocení pracovníkům, rozvojový pohovor, problémy a chyby při hodnocení a cesty jejich překonávání.11. Odměňování pracovníkůZákladní otázky systému odměňování, oceňování práce a volba tarifních stupňů, mzda a plat, zvláštní příplatky.12. Změny a stres v organizaciNové požadavky na pracovníky, ženy v zaměstnání, kariéra a její význam pro pracovníka. Technické, ekonomické a sociální změny. Tlak v provádění změn, změny individuálního chování.Zdroje pracovního stresu, stresy v pracovním prostředí, stres a výkonnost, vztah člověka k práci.Profesionální deformace zdravotníků, syndrom vyhoření, nezdolnost, indikátory k posilování nezdolnosti.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- vymezit obecné principy z oblasti managementu,- uvést do praktických souvislostí znalosti z vybraných odborných manažerských témat,- rozpoznat jednotlivé styly vedení a uvést je do souvislosti s problematikou personálního řízení,- vysvětlit příčiny vzniku konfliktů a analyzovat jejich řešení,- přizpůsobit poznatky o týmové práci a vedení porad konkrétní situaci.

Literatura

Mayerová, Marie. Stres, motivace a výkonnost. 1. vyd. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-425-8.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je:a) Aktivní účast na přednáškách a cvičeních.b) Zpracování seminární práce na zadané téma.c) Úspěšné vykonání testu, jehož obsahem je okruh přednášené látky.

Garant

PhDr. Milan Jermář, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Dana Egerová, Ph.D.PhDr. Milan Jermář, Ph.D.