Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management sociálních služeb (KPM / MSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / MSS - Management sociálních služeb, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Řízení sociálních programů- Financování sociálních služeb- Osobnost manažera v sociálních službách- Plánování v sociálních službách- Organizování v sociálních službách- Vedení, dobrovolnictví v sociálních službách- Kontrolování v sociálních službách- Řízení lidských zdrojů, rozdíly v ziskové a neziskové sféře- Strategické plánování v neziskových organizacích- Projektové řízení v neziskových organizacích- Marketingové řízení v neziskových organizacích- Hodnocení sociálních programů a průběhu jednoho programu, hodnocení výsledků- Fundraising

Získané způsobilosti

Student je schopen:- se orientovat v problematice sociální politiky a organizace sociální práce v ČR,- se orientovat v příslušných správních strukturách,- se orientovat v řízení organizací, které je zabezpečují.

Literatura

Drucker, Peter Ferdinand. Řízení neziskových organizací : Praxe a principy. 1. vyd. Praha : Management Press, 1994. ISBN 80-85603-38-1.Plamínek, Jiří. Řízení neziskových organizací : první rádce pro pracovníky v občanských sdruženích, nadacích, obecně prospěšných společnostech, školách, církvích a zdravotnických zařízeních. 1. vyd. Praha : Lotos, 1996. Lebeda, Petr. Základy k modernímu managementu. 1. vyd. Plzeň : Západočeská univerzita, 2001. ISBN 80-7082-727-0.

Požadavky

Podmínky k zápočtu:1. Semestrální práce2. Prezentace semestrální práce na cvičeníchZkouška: 1. Písemný test (splnění písemného testu je podmíněno 70%)2. Ústní zkouška ze 2 vylosovaných otázek

Garant

Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.Mgr. Šárka KáňováIng. Jarmila Ircingová, Ph.D.Mgr. Šárka Káňová