Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management ukončení činností podniku (KPM / MUP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / MUP - Management ukončení činností podniku, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do studia, problematika krizového managementu- Perspektiva podniku a její vztah k hodnotě- Strategie a hodnota podniku- Hledání reálných variant řešení a doporučení pro další postup- Likvidace podniku- Předmět, zásady a průběh insolvenčního řízení, insolvenční rejstřík- Úpadek, způsoby řešení úpadku- Věřitelé, pohledávky věřitelů a jejich uplatňování v insolvenčním řízení- Insolvenční správce, jeho postavení a postup v průběhu insolvenčního řízení- Konkurs- Oddlužení- Reorganizace- Konzultace k závěrečnému testu

Získané způsobilosti

Student je schopen :- identifikovat a analyzovat situaci v podniku- orientovat se v krizovém řízení- zvolit vhodný postup pro ukončení činnosti podniku- orientovat se v základních předpisech týkajících se likvidací a úpadku

Literatura

HÁLEK, V. Insolvence ABC. 2011. ISBN 978-80-89364-20-6.Insolvenční zákon : (zákon č. 182/2006 Sb.) : poznámkové vydání s důvodovou zprávou a nařízením Rady ES 1346/2000 a prováděcími předpisy. 2., aktualiz. vyd. Praha : Linde, 2008. ISBN 978-80-7201-707-2.Insolvenční zákon, občanský soudní řád, zákon o účetnictví. Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) : komentář. 1. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2010. ISBN 978-80-7400-320-2.

Požadavky

Obsah, organizace a podmínky zápočtu:- připravenost a aktivní účast studentů na cvičeních z MUP,- úspěšné absolvování závěrečného zápočtového testu. Test je nutné splnit min. na 70 %. Závěrečný test je možné opakovat pouze jednou v termínu stanoveném katedrou. Obsah, organizace a podmínky zkoušky:Zkouška probíhá formou písemného testu a ústního pohovoru.1. Písemný test: obsahem je látka z přednášek a cvičení. Klasifikace výborně, velmi dobře, dobře, nevyhověl. Pokud bude student klasifikován z písemného testu stupněm nevyhověl, nelze pokračovat v další části zkoušky.2. Ústní zkouška: probíhá formou zodpovězení položených otázek a diskusí.

Garant

JUDr. Ing. Pavel Šašek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ing. Pavel Šašek, Ph.D.JUDr. Ing. Pavel Šašek, Ph.D.