Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o veřejné správě (KPM / NVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / NVS - Nauka o veřejné správě, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem veřejná správa, státní správa a samospráva a jejich organizaceČinnosti veřejné správySprávní řízeníSpecifika správního řízeníStavební právo a jeho charakteristikaÚzemní řízeníStavební řízeníUžívání stavebVeřejné zakázky - úvod do problematikyPrůběh zadávacího řízení, požadavky na kvalifikaciUkončení zadávacího řízeníZvláštní postupy v zadávacím řízení

Získané způsobilosti

Student je schopen:- objasnit fungování veřejné správy,- vysvětlit principy správního řízení a jeho vybrané okruhy, - odborně diskutovat aktuální problematiku veřejných zakázek.

Literatura

Hendrych, Dušan. Správní právo : obecná část. 8. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2012. ISBN 978-80-7179-254-3.Doležal, Jiří; Mareček, Jan; Vobořil, Oldřich. Stavební zákon v teorii a praxi : úplné znění zákona s komentářem, souvisící a prováděcí předpisy. Praha : Linde, 2003. ISBN 80-7201-407-2.Marek, Karel; Průcha, Petr. Nové stavební právo. 1. vyd. Brno : Masarykova univerzita, 2007. ISBN 978-80-210-4419-7.Sládeček, Vladimír. Obecné správní právo. 2., aktualiz. a přeprac. vyd. Praha : ASPI, 2009. ISBN 978-80-7357-382-9.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je úspěšné složení zápočtového testu a připravenost a aktivní účast studenta na cvičeních. Test je klasifikován v klasifikační stupnici 1-4. Nevyhovující testy (známka 4) lze opakovat jedenkrát ve zkouškovém období v termínech určených katedrou. Opravný test má stejnou strukturu a stejný způsob hodnocení.Zkouška probíhá formou písemného testu a následným zodpovězením položených otázek. Hodnotí se teoretické znalosti i schopnost jejich použití v praktických aplikacích. Pokud student bude klasifikován z písemného testu stupněm nevyhověl, nelze pokračovat v ústní části zkoušky.

Garant

Ing. Miroslav Pavlák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva JelínkováJUDr. Ing. Pavel Šašek, Ph.D.JUDr. Ing. Pavel Šašek