Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace práce a mzdové soustavy (KPM / OPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / OPM - Organizace práce a mzdové soustavy, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Průzkum vnitropodnikového trhu práce jako nástroj personálního řízení, metody uplatňované při analýze a vytváření pracovních úkolů, analýza stavu a pohybu pracovních míst v podniku.- Pracovní zdroje a pracovní síly.- Metody plánování potřeby zaměstnanců a jejího pokrytí, analýza stavu a pohybu zaměstnanců podniku.- Měření pracovního výkonu, stanovení norem spotřeby práce a hodnocení pracovních míst.- Využití nástrojů pracovní stimulace v personálním řízení podniku a tvorba motivačních programů organizace.- Funkce mzdy v systému řízení podniku a strategie odměňování práce.- Mzdový systém podniku, mzdová diferenciace a tarifní soustava.- Hodnocení účinnosti mzdového systému.- Právní úprava tvorby mzdových systémů a kolektivního vyjednávání.- Pracovní podmínky a pracovní prostředí.- Překážky v práci na straně zaměstnance a zaměstnavatele.- Základní etické zásady pracovně-právních vztahů.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- rozlišit různé možnosti vzniku pracovního poměru a porovnat druhy pracovního poměru, - pochopit povinnosti zaměstnanců a zaměstnavatelů, - zpracovat rozvržení pracovní doby s přihlédnutím k přestávkám v práci, dnům pracovního klidu, práci přesčas a náhradnímu volnu, - charakterizovat překážky v práci na straně zaměstnance a zaměstnavatele.

Literatura

Kleibl, Jiří; Dvořáková, Zuzana; Šubrt, Bořivoj. Řízení lidských zdrojů. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2001. ISBN 80-7179-389-2.Pavlák, M. Lidské zdroje a fondy EU. ASPI Praha, 2006. ISBN 80-7357-139-0.Armstrong, Michael. Řízení lidských zdrojů : nejnovější trendy a postupy : 10. vydání. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1407-3.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je zpracování a obhájení seminárních prací v rámci skupinové diskuse na přednáškách. Témata seminárních prací jsou upřesněna se studenty a odpovídají jednotlivým okruhům přednášek.

Garant

Ing. Miroslav Pavlák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Petra Skálová, Ph.D.