Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika pro neekonomy (KPM / PEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / PEN - Podniková ekonomika pro neekonomy, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy podnikové ekonomiky.2. Výstavba podniku: rozvaha.3. Výkaz zisku a ztráty, cash flow.4. Zisk a vztahy mezi základními ekonomickými veličinami podniku.5. Zahájení podnikatelské činnost.6. Životní cyklus podniku.7. Nákupní, výrobní činnost.8. Prodejní činnost, marketing.9. Financování podniku, investiční činnost.10. Řízení podniku (management).11. Personální činnost podniku.12. Specifika podnikové ekonomiky.13. Shrnutí, vybrané dotazy.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- přiměřeně analyzovat a pochopit všechny hlavní procesy v podniku s důrazem na ekonomické procesy, - umí o nich uvažovat a také je ekonomicky zkoumat a hodnotit i navrhovat cesty ke zlepšení.

Literatura

Synek, Miloslav. Podniková ekonomika. V Praze : C.H. Beck, 2006. ISBN 80-7179-892-4.Taušl Procházková, Petra. Podniková ekonomika 1. 1. vyd. V Plzni : Západočeská univerzita, 2014. ISBN 978-80-261-0409-4.MIKOVCOVÁ, H., SCHOLLEOVÁ, H. Praktikum podnikové ekonomiky pro bakalářské studium. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk,, 2009. ISBN 978-80-7380-209-7.Zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Zákon č. 90/2012 Sb. , o obchodních korporacích.

Požadavky

Zápočet je udělován na základě odevzdané samostatné práce a absolvování 1 zápočtového testu (obsahující teoretické i početní otázky) a aktivní účasti na cvičení. U samostatných prací není možnost opravy. Zápočtový text je možné opakovat (1x) jedním opravným zápočtovým testem. Opravný termín na zápočtové testy je ve zkouškovém období. Dodatečné informace jsou umístěny na Coursewaru.

Garant

Ing. Petra Taušl Procházková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Petra Skálová, Ph.D.Ing. Petra Taušl Procházková, Ph.D.Ing. Mgr. Petra Skálová, Ph.D.Ing. Petra Taušl Procházková, Ph.D.