Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika - VE (KPM / POVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / POVE - Podniková ekonomika - VE, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Podstata podniku i podnikání a vývoj podnikové ekonomiky.- Okolí podniku, cíle a funkce podniku, efektivnost podniku a její základní kategorie.- Typologie podniků a život podniku.- Majetková a kapitálová výstavba podniku.- Podnikové řízení a organizace podniku.- Nákup, prodej, marketing a výrobní činnost podniku.- Personální práce ve firmě.- Financování podniku.- Investiční činnost.- Drobné podniky a živnosti. Specifika výrobních podniků a podniky infrastruktury.- Bankovní podniky, obchodní podniky a podniky cestovního ruchu.- Ekonomika, management i podnikání ve zdravotnictví a ekonomika sportu.- Ekonomika neziskových organizací.Doplňkové informace pro studenty kombinované formy studia jsou v COURSEWARE.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- přiměřeně analyzovat a pochopit všechny hlavní procesy v podniku s důrazem na ekonomické procesy, - umí o nich uvažovat a také je ekonomicky zkoumat a hodnotit i navrhovat cesty ke zlepšení.

Literatura

Synek, Miloslav. Podniková ekonomika. 5., přeprac. a dopl. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2010. ISBN 978-80-7400-336-3.Skálová, Petra. Podniková ekonomika 1. Plzeň : Západočeská univerzita, 2008. ISBN 978-80-7043-726-1.Mikovcová, Hana; Scholleová, Hana. Praktikum podnikové ekonomiky pro bakalářské studium. 2., upr. vyd. Plzeň : Aleš Čeněk, 2009. ISBN 978-80-7380-209-7.BOUKAL, P., MIKOVCOVÁ, H., SCHOLLEOVÁ, H. Podniková ekonomika 1. Sbírka příkladů. Praha: VŠE - Oeconomica,, 2004. ISBN 80-245-0679-3.Wöhe, Günter; Kislingerová, Eva. Úvod do podnikového hospodářství. 2., přeprac. a dopl. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2007. ISBN 978-80-7179-897-2.

Požadavky

Zápočet je udělován na základě výsledku testu. Test trvá 60 minut a má část teoretickou i část početní. Pro udělení zápočtu je třeba získat alespoň 60 bodů ze 100 bodů možných. Zkouška je ústní a sestává ze 3 otázek z obsahu předmětu. Specifikace požadavků pro studenty kombinované formy studia je v COURSEWARE.

Garant

Dr. Ing. Jiří Hofman

Vyučující

Dr. Ing. Jiří HofmanDr. Ing. Jiří Hofman