Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specifika MSP (KPM / SMSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPM / SMSP - Specifika MSP, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika malých a středních podniků2. Podniková strategie v MSP3. Střednědobé (taktické) plánování jako nástroj realizace podnikové strategie4. Marketingové řízení MSP5. Řízení obchodních činností v MSP6. Inovační strategie v MSP7. Environmentální management v MSP8. Finanční řízení MSP9. Projektové řízení v MSP10. Personální řízení v MSP11. Metody řízení podporující naplňování strategických cílů podniku12. Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků

Získané způsobilosti

Student/ka je schopen/a:- identifikovat postavení konkrétního MSP v jeho životním cyklu a navrhnout opatření k jeho udržitelnému rozvoji v konkurenčním prostředí.

Literatura

Pavlák, Miroslav. Lidské zdroje a fondy EU : evropský sociální fond jako nástroj spolufinancování projektů v oblasti rozvoje lidských zdrojů. Praha : ASPI, 2006. ISBN 80-7357-139-0.Obchodní zákoník. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0456-7.Koubek, Josef. Personální práce v malých podnicích. null. Praha : Grada, 2003. ISBN 80-247-0602-4.Dedouchová, Marcela. Strategie podniku. Vyd. 1. Praha : C.H. Beck, 2001. ISBN 80-7179-603-4.Zákon o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) a předpisy související : komentář. 4., dopl. a přeprac. vyd. Praha : C.H. Beck, 2005. ISBN 80-7179-925-4.Fotr, Jiří; Souček, Ivan. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha : Grada, 2005. ISBN 80-247-0939-2.Kleibl, Jiří; Dvořáková, Zuzana; Šubrt, Bořivoj. Řízení lidských zdrojů. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2001. ISBN 80-7179-389-2.SCHULER, S.R., JACKSON, S.E. Strategic Human Ressource management. Blaclwell publisher Ltd., 1999. ISBN 0-631-21600-6.Hitt, Michael A.; Ireland, R. Duane,; Hoskisson, Robert E. Strategic management: concepts and cases : competitiveness & globalization. 9th ed. Mason : South-Western Cengage Learning, 2011. ISBN 978-1-4390-4230-4.Živnostenský zákon : dodatky. Vyd. 1. Praha : Eurounion, 2000. ISBN 80-85858-88-6.

Požadavky

Obsah, organizace a podmínky zápočtu:Základní podmínkou pro získání zápočtu je:- připravenost a aktivní účast studentů na cvičeních ze SMSP,- prezentace pěti samostatných projektů (Analýza významu konkrétního MSP pro národní hospodářství; Životní cyklus konkrétního MSP; Konkurenceschopnost konkrétního MSP; Perspektivy a ohrožení konkrétního MSP; Orgány podporující a ovlivňující činnost konkrétního MSP) v přesně stanoveném termínu. Pozdější odevzdání nebo neodevzdání projektu bude považováno za nesplnění podmínek pro udělení zápočtu a student ztrácí nárok na jeho získání,Porušení nebo nesplnění jakéhokoliv požadavku pro zisk zápočtu je podnětem pro neudělení zápočtu studentovi v příslušném semestru.Nedodržení termínu odevzdání projektů je omluvitelné pouze závažným a prokazatelným důvodem. Závažnost důvodu posoudí vyučující. Obsah, organizace a podmínky zkoušky:Zkoušky jsou vypisovány v souladu se Studijním a zkušebním řádem ZČUPodmínkou přihlášení studenta/studentky ke zkoušce je splnění podmínek pro udělení zápočtu.Zkouška probíhá formou písemného testu a ústního pohovoru.- Písemný test: obsahem je látka z přednášek a cvičení. Klasifikace výborně, velmi dobře, dobře, nevyhověl. Pokud bude student klasifikován z písemného testu stupněm nevyhověl, nelze pokračovat v další části zkoušky.- Ústní zkouška: probíhá formou zodpovězení položených otázek a diskusí nad projekty.Součástí celkového hodnocení studenta jsou také známky, které student získá z odevzdaných projektů na cvičeních. Projekty:V rámci cvičení budou studenti prezentovat pět samostatných projektů na výše uvedená témata. Z tohoto důvodu je nezbytné, aby si každý student zajistil nejpozději do 13. 10. 2014 podnik, ve kterém bude tyto projekty zpracovávat. Každý projekt bude jedinečný, tzn. žádný podnik se neobjeví v projektech více než 1. Formální stránka: Times New Roman 12, řádkování 1,5 nadpisy max. 14, tabulky bez omezení, uvést literaturu a přílohy, projekty budou jak prezentovány na seminářích tak odevzdány elektronickou formou prostřednictvím e-mailu v přesně určených termínech.

Garant

Ing. Miroslav Pavlák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Pavlák, Ph.D.Ing. Mgr. Petra Skálová, Ph.D.Ing. Miroslav Pavlák, Ph.D.Ing. Mgr. Petra Skálová, Ph.D.