Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do podnikání v němčině (SMA / POD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SMA / POD - Úvod do podnikání v němčině, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- prezentace firmy, faktory ovlivňující lokalizaci výroby- strategie při vstupu firmy na trh- hledání zaměstnání, nabídky práce- žádost o místo, životopis- přijímací pohovor- založení firmy, strategie firmy- smlouva s vedením podniku- právní forma podniku- vnitropodnikové účetnictví- finanční plánování- obchodní rejstřík, živnostenský list- nemovitosti- pojištěníDoplňkové informace pro studenty kombinované formy studia jsou v COURSEWARE.

Získané způsobilosti

Student je schopen:- aktivně používat odbornou slovní zásobu- komunikovat v typických situacích pro všední den firmy- ucházet se o místo v německé firmě - sepsat žádost o místo a životopis- prezentovat firmu

Literatura

Conlin, C. Unternehmen Deutsch: Lehrwerk für Wirtschaftsdeutsch. Stuttgart, 2003. ISBN 978-3264834970.Březina, Jaroslav; Grabmüller, Marek; Vápeník, Jan. Firma : němčina pro podnikový management. II. Vyd. 1. Praha : Informatorium, 1999. ISBN 80-86073-54-8.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:1) ústní prezentace na zadané téma2) aktivní plnění zadaných úkolů na Courseware3) souhrnný zápočtový test na minimálně 70%Specifikace požadavků pro studenty kombinované formy studia je na Courseware.

Garant

Mgr. Hana Ovesleová

Vyučující

Mgr. Hana Ovesleová