Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční odborná praxe 1 (SMA / ZPRX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SMA / ZPRX1 - Zahraniční odborná praxe 1, Fakulta ekonomická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je určený pouze pro studenty FEK ZČU.Obsahem předmětu je výkon odborné zahraniční praxe typu Erasmus, AIESEC, IAESTE apod. v délce minimálně 5 týdnů.Praxi je možné vykonat během akademického roku nebo o prázdninách.Student si odbornou zahraniční praxi zajišťuje ve spolupráci se Střediskem mezinárodních aktivit FEK, Zahraničními vztahy ZČU nebo oficiálními studentskými organizacemi, které působí na ZČU (např. AIESEC, IAESTE).

Získané způsobilosti

Student je schopen: - řešit odbornou problematiku v cizím jazyce;- zpracovat a prezentovat vybrané ekonomické téma v cizím jazyce.

Literatura

. Literatura bude zadána individuálně dle konkrétních témat projektů.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu: 1. Před odjezdem na zahraniční praxi konzultace s garantem předmětu k zamýšlené zahraniční praxi, projednání organizace a obsahu praxe a její evidence v informačním systému ZČU. Evidence zahraniční praxe v informačním systému ZČU je nutnou podmínkou pro získání zápočtu. 2. Vypracování seminární práce z odborné praxe. Studentům se doporučuje vést si deník praxe, v němž postupně nashromáždí podkladové údaje ke zpracování práce.3. Absolvování praxe student doloží potvrzením příslušné zahraniční instituce o uskutečnění praxe. Seminární práce má tyto závazné části:1. Úvod: Obsahuje údaje o tom, kdo byl organizátorem zahraniční praxe, kde byla praxe vykonána, v jakém termínu, na jakém pracovišti, kdo byl vedoucím pracoviště a potvrzení o provedené praxi a kontakt na osobu s referencí o vykonání praxe.2. Popis průběhu praxe: Shrnutí nejvýznamnějších poznatků. Student se po celkovém popisu průběhu praxe zaměří na určitou oblast (např. určitou akci, problém, projekt, produkt apod.), které se věnuje podrobněji.3. Závěr:Zhodnocení praxe a jejího přínosu pro studenta.Konzultace k seminární práci poskytuje zpravidla garant předmětu SMA/ZPRX1.

Garant

Mgr. Romana Suchá, Ph.D.