Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace číslicového zpracování signálů (KAE / ACZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / ACZS - Aplikace číslicového zpracování signálů, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:BLOK I.Charakteristika HW prostředků DSP (TI).Moderní metody ve zpracování signálu, Goertzel, spektrální analýza.Moderní metody ve zpracování obrazu - číslicové komprese.Zpracování signálu v telekomunikacích - principy číslicového modulátoru/demodulátoru, simulace, implementace.BLOK II.HW a SW prostředky pro číslicové zpracování signálů v obvodech FPGA.Implementace zpracování signálu v obvodech FPGA (DFT, FFT, FIR, CORDIC).Softwarové procesory v obvodech FPGA, přehled.Softwarový procesor NIOS, sběrnice AvalonBus, periférie, simulace, implementace v FPGA.Cvičení:BLOK I.Seznámení se s nástroji TI - EVM, IDE, rozbor periferií.Jednoduché aplikace, měření výsledků.Práce na projektu z oblasti telekomunikací/zpracování zvuku, příp. obrazu.BLOK II.Seznámení se s nástrojem DSP Builder pro Simulink/Matlab.Práce na projektu z oblasti telekomunikací/zpracování zvuku v obvodu FPGA.Seznámení se s nástrojem Nios II Embedded Design Suite (EDS), SOPC Builder.Práce na projektu z oblasti aplikace softwarového procesoru v obvodu FPGA.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni pracovat s návrhovými nástroji TI - EVM IDE, DSP Builder pro Simulink/Matlab, SOPC Builder a Nios II Embedded Design Suite.Studenti realizují několik příkladů číslicového zpracování signálu, které ověří simulací a praktickou realizací v obvodu DSP.Studenti realizují několik příkladů číslicového zpracování signálu, které ověří simulací a praktickou realizací v obvodu FPGA.

Literatura

Jan, Jiří. Číslicová filtrace, analýza a restaurace signálů. 2., upr. a rozš. vyd. V Brně : VUTIUM, 2002. ISBN 80-214-1558-4.Pinker, Jiří; Poupa, Martin. Číslicové systémy a jazyk VHDL. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-198-5.Davídek, Vratislav; Sovka, Pavel. Číslicové zpracování signálů a implementace. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2002. ISBN 80-01-02483-0.DSPguide.comSedláček, Miloš. Zpracování signálu v měřící technice. dotisk 1. vyd. Praha : ČVUT, 1996. ISBN 80-01-00900-9.

Požadavky

Požadavky ke zkoušce:Zápočet: absolvování laboratorních cvičení, prezentace samostatné práce.Zkouška: znalost látky z přednášek i cvičení, schopnost znalosti použít.

Garant

Doc. Ing. Martin Poupa, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimír Pavlíček, Ph.D.Doc. Ing. Martin Poupa, Ph.D.Ing. Vladimír Pavlíček, Ph.D.Doc. Ing. Martin Poupa, Ph.D.