Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace neuro a fuzzy logiky (KAE / ANF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / ANF - Aplikace neuro a fuzzy logiky, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Biologické neuronové sítě, mozek. Model neuronu. Hopfieldova síť. Hammingova síť. Perceptron. Vícevrstvý perceptron. Kohonenovy samoorganizující mapy. Fuzzy množiny, použití regulátorů. Fuzzyfikace a deffuzyfikace Speciální typy neuronových sítí v určitých aplikacích Praktická aplikace fuzzy-metod Aplikace konkrétních metod v praktickém nasazení.

Získané způsobilosti

Studenti- identifikují základní schémata činnosti biologických neuronových sítí včetně nejsložitějšího systému představovaného mozkem- aplikují znalosti specializovaného toolboxu NeuralNet v prostředí Matlab pro řešení úloh neuronových sítí- navrhnou a ověří parametry nastavující neuronovou síť především pro optimální postup učení- srovnají jednotlivé druhy neuronových sítí- navrhnou vhodný typ neuronové sítě pro řešení konkrétní úlohy- odhadnou náročnost vykonávání použitých algoritmů s ohledem na nastavené parametry učení a výkon použitého výpočetního systému- navrhnou a ověří parametry procesu fuzzyfikace a defuzzyfikace ve zvoleném typu fuzzy regulátoru- aplikují znalosti specializovaného toolboxu FuzzyLogic v prostředí Matlab pro řešení úlohy fuzzy regulátoru

Literatura

http://www.mathworks.com/support/Weissar. Texty v síti.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: - Absolvování cvičení a prokázání znalosti procvičované látky- Vypracování semestrální práceDalší požadavky k zápočtu budou upřesněny na prvním cvičení.

Garant

Ing. Petr Weissar, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Weissar, Ph.D.Ing. Petr Weissar, Ph.D.