Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audiovizuální technika (KAE / AVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / AVT - Audiovizuální technika, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Využití vysokofrakvenčního elektromagnetického pole pro radiokomunikační systémy. Součástková základna vf a AV techniky. Vf vedení a antény. Rozvody AV signálů. Modulace a demodulace. Základní obvodové řešení AV systémů. Základy rozhlasové a televizní techniky. Magnetický a optický záznam zvuku a obrazu. Satelitní komunikační systémy. Mobilní komunikace. Elektroakustika. Nf technika.Výuka je doplněna o přednášky expertů z praxe.

Získané způsobilosti

Student umí aplikovat získané poznatky v oblastech: Psychoakustika a elektroakustika. Nf technika. Záznam zvuku a obrazu jejich zpracování. Zobrazovací jednotky. Základy rozhlasové, TV a multimediální techniky . Distribuce signálu. Pozemní, kabelové a satelitní systémy.

Literatura

Žalud, V. Moderní radioelektronika. BEN, Praha, 2006. ISBN 80-7300-132-2.Dobeš, Josef; Žalud, Václav. Moderní radiotechnika. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-132-2.Žalud, V. Multimediální přenosy signálů. ČVUT, 1995.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, aktivní znalost látky, odevzdání předepsaných prací. Absolvování testu.Bližší požadavky k zápočtu budou sděleny na prvním cvičení.

Garant

Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.

Vyučující

Ing. Richard Linhart, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Jan Mráz, Ph.D.Ing. Petr Preuss, CSc.Ing. Jiří Stifter, Ph.D.Ing. Ivo Veřtát, Ph.D.Ing. Richard Linhart, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Jan Mráz, Ph.D.Ing. Jiří Stifter, Ph.D.Ing. Ivo Veřtát, Ph.D.