Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD elektronických systémů (KAE / CAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / CAE - CAD elektronických systémů, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Oblasti využití počítače při návrhu elektronického systému. Postup při návrhu systému.2. Analogová simulace elektrického systému. Modelování.3. Statický a dynamický systém. Lineární a nelineární dynamický systém. Citlivostní analýza, optimalizace.4. Modelování neelektrických nebo hybridních systémů5.-6. Modelování nejdůležitejších elektrických prvků.7. Přehled programů pro analogovou simulaci elektrického systému.8.-9. Program Dynast.10. Programy pro syntézu el. obvodů.11. Metody používané při simulaci analogové simulaci. Modifikovaná metoda uzlových napětí, princip.12. Program PSPICECvičení:1. Úvod. Seznámení s požadavky na zápočet a zkoušku. Seznámení s programem Dynast.2. Zadání úkolu. Příklady na využití programu Dynast.3. Příklady na využití programu Dynast.4. Seznámení s programy pro návrh filtrů.5. Seznámení s programem PSPICE - demo.6. Konzultace k zadanému úkolu7. Konzultace k zadanému úkolu, popř. předvedení.

Získané způsobilosti

Student umí modelovat elektrické a elektronické obvody i jiné dynamické systémy.Student má přehled o různých typech simulací. Student umí používat programy pro simulaci elektrických obvodů a umí modelovat základní elektronické prvky.

Literatura

Mann, Heřman. Využití počítače při elektrotechnických návrzích. Praha : SNTL, 1984.

Požadavky

Znalosti z přednášek a cvičení, vyřešení individuelně zadaných úloh, schopnost samostatného řešení zadaného problému. Předpokládají se určité znalosti z teorie elektrických obvodů. Semestrální práce.

Garant

Ing. Jiří Basl, Ph.D.