Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Číslicové elektronické systémy (KAE / CES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / CES - Číslicové elektronické systémy, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Logické členy, technologie TTL, ECL, CMOS.2. Číslicové součástky LSI a MSI.3. Dekodéry, multiplexery, komparátory, sčítačky, prioritní obvody.4. Klopné obvody, čítače, registry, lineární čítače.5. Obvody pro generování a tvarování impulsů.6. Kombinační a sekvenční obvody.7.-8. Hazardy a časování.9. Zásady návrhu systémů.10. Programovatelné logické obvody a jejich použití.11. Paměti RAM, ROM, PROM, EPROM, EEPROM, FLASH, statické, dynamické.12. Speciální typy pamětí (LIFO, FIFO, dvojbránová).13. Mikroprogramový automat.Laboratorní cvičení:1. Úvod, seznámení s laboratoří, podmínky zápočtu.2. Statické vlastnosti číslicových součástek.3. Dynamické vlastnosti číslicových součástek.4. Vstupní přizpůsobovací obvody a tvarovače signálu, použití RS KO.5. Kombinační obvody a hazardy.6. Klopné obvody.7. Čítače a časovače.8. Registry, lineární čítače.9. Sekvenční obvody.10. Funkce MKO a číslicové generování PWM.11. Paměti ? návrh LIFO.12. Programovatelné logické obvody - kombinační logika.13. Programovatelné logické obvody - sekvenční logika.

Získané způsobilosti

Studenti rozpoznají základní číslicové součástky a obvody. Porovnají jejich vlastnosti.

Literatura

Pinker, Jiří; Poupa, Martin. Číslicové systémy a jazyk VHDL. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-198-5.Podklady v courseware.zcu.cz.

Požadavky

Zápočet: - účast na cvičeních (11 ze 13) - prokázání znalostí z problematiky (testy s úspěšností větší než 60%)Zkouška: - kombinovaná forma: test a případné ústní dozkoušení dle výsledku testu - zkouškový test pro klasifikaci má spodní hranici 65% celkového počtu bodů

Garant

Prof. Ing. Jiří Pinker, CSc.

Vyučující

Ing. Jaroslav Fiřt, Ph.D.Ing. Jaroslav Fiřt, Ph.D.Ing. Petr Krist, Ph.D.