Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Detekční a opravné kódování,implementace (KAE / DOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / DOK - Detekční a opravné kódování,implementace, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod, kategorie předmětu2. Opakování poznatků prerekvizitového předmětu (PI)3. Cyklické kódy4. BCH kódy, kódování a dekódování5. RS kódy, , kódování a dekódování6. Alternativní algoritmy dekódování7. Konvoluční kódy8. Turbo kódy, interleaving9. Implementace kódů10. Softwarové implementace11. Hardwarové implementace12. Aplikace vybraných kódů13. Praktické příkladyCvičení:1. Oživení práce s programem Matlab2. Procvičení práce s Communication Toolbox3. Matlab, lineární a cyklické kódy4. Matlab, BCH5. Matlab, RS6. Matlab, konvoluční kódy7. Matlab, Turbo8. C implementace kódů9. VHDL implementace kódů10. Praktický příklad11. Praktický příklad12. Praktický příklad13. Praktický příklad

Získané způsobilosti

Student získá hlubší znalost v problematice kódování při sdělování informace. Je schopen analyzovat přenosové prostředí a navrhnout optimální kódové zabezpečení. Po provedené analýze a syntéze kódu je schopen jej implementovat.

Literatura

Moon, Todd K. Error correction coding : mathematical methods and algorithms. Hoboken : Wiley-Interscience, 2005. ISBN 0-471-64800-0.Adámek, Jiří. Kódování a teorie informace : Určeno pro stud. fak. elektrotechn. Praha : ČVUT, 1991. ISBN 80-01-00661-1.Vlček, Karel. Komprese a kódová zabezpečení v multimediálních komunikacích. Praha : BEN, 2000. ISBN 80-86056-68-6.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- úspěšně obhájený semestrální projektPožadavky ke zkoušce:- zápočet- ústní zkouška

Garant

Doc. Dr. Ing. Vjačeslav Georgiev

Vyučující

Doc. Dr. Ing. Vjačeslav GeorgievDoc. Dr. Ing. Vjačeslav Georgiev