Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační sítě 1 (KAE / KS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / KS1 - Komunikační sítě 1, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do síťových technologiíZáklady sítíSíťová médiaTestování kabelůLAN a WAN kabelováníZáklady EthernetuEthernetové technologieEthernetové přepojováníTCP/IP protokol a IP adresováníZáklady routování a subsítěTCP/IP transportní a aplikační vrstvaPřípadová studie: Strukturovaná kabeláž

Získané způsobilosti

Student umí aktivně aplikovat získané znalosti o lokálních sítích LAN a WAN, OSI modelu, kabelování, routerech a jejich programování, Ethernetu, IP protokolu, adresování a síťových standardech.

Literatura

Northcutt, Stephen. Bezpečnost sítí : velká kniha. Vyd. 1. Brno : CP Books, 2005. ISBN 80-251-0697-7.CCNA 1: Networking Basics v3.1.1 study materials. Pužmanová, Rita. Moderní komunikační sítě od A do Z : [technologie pro datovou, hlasovou i multimediální komunikaci]. 2., aktualiz. vyd. Brno : Computer Press, 2006. ISBN 80-251-1278-0.Pužmanová, Rita. TCP/IP v kostce. 1. vyd. České Budějovice : Kopp, 2004. ISBN 80-7232-236-2.

Požadavky

Aktivní účast na výuce, aktivní znalost látky, odevzdání předepsaných prací. Absolvování testu.Bližší požadavky k zápočtu budou sděleny na prvním cvičení.

Garant

Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.

Vyučující

Ing. Michal PetrovičIng. Michal Petrovič