Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v elektronice (KAE / PEL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / PEL - Programování v elektronice, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Algoritmizace. Opakování a prohloubení konstrukcí z C, debugger.Paměť - organizace, reprezentace dat, endianita, ukazatele. Bitové operace.Struktury a uniony. Pole, kruhový buffer.Dynamická paměť - malloc a spol., zásobník a předávání parametrů.Spojové seznamy.Modulární programováníPokročilé algoritmy (třídění, ...)

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni- vysvětlit a používat základní postupy programování a převod z formálních specifikací algoritmů do C- aplikovat znalosti programování v jazyce C- používat různé metody ladění programů

Literatura

Mann, Burkhard. C pro mikrokontroléry : ANSI-C, kompilátory C, spojovací programy - linkery, práce s ATMEL AVR a MSC-51, příklady programování v jazyce C, nástroje pro programování, tipy a triky. Praha : BEN - technická literatura, 2003. ISBN 80-7300-077-6.Pinker, Jiří. Mikroprocesory a mikropočítače. Praha : BEN - technická literatura, 2004. ISBN 80-7300-110-1.Greham, Rick; Cyliax, Ingo; Moote, Robert. Real-Time programming : a guide to 32-bit embedded development. Reading : Addison-Wesley, 2000. ISBN 0-201-48540-0.Herout, Pavel. Strojově orientované jazyky. 2. opr. a rozšíř. vyd. Plzeň : ZČU, 1995. ISBN 80-7082-202-3.Basl, J. Studijní materiály a příklady na internetu. Herout, Pavel. Učebnice jazyka C. 1. vyd. České Budějovice : KOOP, 1992. ISBN 80-901342-1-1.

Požadavky

Závěrečný test znalostí z přednášek a cvičení, semestrální práce - program.

Garant

Ing. Jiří Basl, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Basl, Ph.D.Ing. Jiří Basl, Ph.D.Ing. Petr KřibskýIng. Lukáš PušmanIng. Lukáš ValdaIng. Jakub VlášekIng. Petr Weissar, Ph.D.