Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovatelné logické obvody (KAE / PLO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / PLO - Programovatelné logické obvody, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, prog. log. obvody, vývojové generace PLD obvodů, realizace log. funkcí v PLD.2. Architektury SPLD, CPLD a FPGA. Základy jazyka VHDL, syntaxe, entita, architektura3. Paralelní příkazy - výrazy nepodmíněné, podmíněné a výběrové, komponenty, procesy4. MUX (when-else, with-select, process-case), procesy, citlivostní seznam, wait5. Popis klopných obvodů RS, D, parametrizovatelný kód pomocí generate, loop6. Architektury a vlastnosti moderních obvodů typu FPGA7. Realizace pamětí (asynchronní/ synchronní  ROM, jedno a dvou bránová RAM, FIFO)8. Architektury a vlastnosti moderních obvodů typu CPLD9. Automatizované test benche, sériový vysílač a přijímač10. Atributy typů, podtypů, polí, signálů a entit, uživatelem definované atributy11. Knihovny balíčků (package), knihovna parametrizovatelných modulů (LPM 2 0 0)12. Popis stavových automatů Moorova a Mealyho typu ve VHDL, práce se soubory13. Realizace a použití softwarových procesor.14. Číslicové zpracování signálu v obvodech FPGA.

Získané způsobilosti

Studenti se naučí aktivně používat jazyk VHDL pro popis, simulaci a syntézu číslicových obvodů.Studenti se naučí používat simulátor jazyka VHDL.Studenti se naučí používat návrhový systém pro syntézu do obvodů FPGA a CPLD.Studenti realizují několik příkladů, které ověří simulací a praktickou realizací v obvodu FPGA.Studenti zvládnou praktické použití programovatelných obvodů realizací semestrálního projektu.

Literatura

Pinker, Jiří; Poupa, Martin. Číslicové systémy a jazyk VHDL. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-198-5.Douša, J. Jazyk VHDL. Praha, 2003. ISBN 80-01-02670-1.Kolouch, J. Programovatelné logické obvody - přednášky. Brno, 2005. ISBN 80-214-2986-0.Kolouch, J. Programovatelné logické obvody a návrh jejich aplikací v jazyku VHDL. Brno, 2005. ISBN 80-214-2997-6.http://www.vyuka.fel.zcu.cz/kae/plo/

Požadavky

Požadavky ke zkoušce:Zápočet: absolvování laboratorních cvičení, prezentace samostatné práce.Zkouška: znalost látky z přednášek i cvičení, schopnost znalosti použít.

Garant

Doc. Ing. Martin Poupa, Ph.D.

Vyučující

Prof. Ing. Jiří Pinker, CSc.Doc. Ing. Martin Poupa, Ph.D.Ing. Petr Burian, Ph.D.Doc. Ing. Martin Poupa, Ph.D.