Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování pro embedded systémy (KAE / PPES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / PPES - Programování pro embedded systémy, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvodní přednáška - seznámení s organizací předmětu, seznámení s vývojovými nástroji a programovacím jazykem, představení používaného HW2. Vizuální programování, prvky UI, předávání zpráv, životní cyklus aplikace3. Používané HW moduly - popis, funkce, možnosti komunikace4. Export a import dat, formáty, vizualizace dat5. Ladění, pokročilé aspekty programování6. Modulární programování, knihovnyCvičení:Cvičení jsou zaměřena na praktické vyzkoušení získaných znalostí. Budou se vytvářet jednoduché aplikace předvádějící jednotlivé prvky nebo postupy. Část kódu bude připravena, zbytek budou studenti samostatně doplňovat.1. Seznámení s laboratoří, seznámení s vývojovým prostředím, jednoduchá aplikace2. Základní prvky UI, události3. Události - pokračování4. Nevizuální prvky aplikace5. Pokročilé prvky UI pro prezentaci dat6. Vícevláknové aplikace7. Pokročilé využití nevizuálních prvků s ohledem na vícevláknovost8. Komunikace s připojeným HW - sériový port9. Ukládání a načítání dat10. Komunikace s jinými aplikacemi11. Modulární programování, knihovny12. Konzultace semestrální práce13.Konzultace semestrální práce, zápočty

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni analyzovat požadavky dané úlohy a zvolit vhodnou platformu. Studenti umí formulovat řešení úlohy vhodným algoritmem.Studenti umí navrhnout, realizovat a odladit program pro řešení úlohy s využitím poskytnutých HW prostředků.Studenti jsou schopni samostatně realizovat konkrétní úlohu a najít potřebné informace pro úspěšné splnění úkolu.

Literatura

Dokumentace k Microsoft Visual Studio, jazyk C#. Doplňková literatura z adresáře v síti (dle potřeby). Firemní literatura ARM, Atmel AVR, x51, Arduino.

Požadavky

Úspěšné vyřešení zadaných projektů.Porozumění probírané látce.

Garant

Ing. Petr Weissar, Ph.D.

Vyučující

Ing. Kamil Kosturik, Ph.D.Ing. Petr Weissar, Ph.D.Ing. Kamil Kosturik, Ph.D.Ing. Petr Kropík, Ph.D.Ing. Petr Weissar, Ph.D.