Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioelektronické systémy (KAE / RAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / RAS - Radioelektronické systémy, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Šíření signálu, modely přenosového kanálu, mnohacestné šíření signálu. Modulace, demodulace, odvození vlastností modulací, modulační a demodulační algoritmy, systémy OFDM, CDMA. Synchronizace přenosu. Systémy s více vstupy a výstupy MIMO. Perspektivní systémy pro rozhlas, TV, mobilní komunikaci a navigaci.- Šíření vln, volný prostor, modely přenosového kanálu (1)- Přenosový kanál z pohledu mnohocestného šíření signálu (1)- Modulace, druhy a vlastnosti, energie a chybovost přenosu (1)- Modulační a nemodulační obvody a algoritmy (1)- Moderní přenosové systémy, OFDM, CDMA (1)- Synchronizace přenosu, synchronizační algoritmy (1)- Softwarově definované rádio (1)- Moderní systémy sdílení kanálu, stanice MIMO, MOSI, MISO.(1)- Současné a perspektivní systémy pro rozhlasové a TV vysílání (2)- Současné a perspektivní systémy pro mobilní komunikaci (2)- Současné a perspektivní systémy pro navigaci (1)

Získané způsobilosti

Student umí aktivně aplikovat získané znalosti a dovednosti z těchto oblastí: Šíření signálu, modely přenosového kanálu, mnohacestné šíření signálu. Modulace, demodulace, odvození vlastností modulací, modulační a demodulační algoritmy, systémy OFDM, CDMA. Synchronizace přenosu. Systémy s více vstupy a výstupy MIMO. Perspektivní systémy pro rozhlas, TV, mobilní komunikaci a navigaci.

Literatura

Mazánek, Miloš a kol. Antény a šíření vln. ČVUT Praha, 2001. Hanus, Stanislav; Fencl, Josef; Štencel, Vít. Bezdrátové a mobilní komunikace II. Vyd. 1. Brno : Vysoké učení technické v Brně, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Ústav rad, 2005. ISBN 80-214-2817-1.Žalud, V. Moderní radioelektronika. BEN, Praha, 2006. ISBN 80-7300-132-2.Dobeš, Josef; Žalud, Václav. Moderní radiotechnika. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-132-2.Daněk, Karel. Moderní rádiový přijímač : kniha o jeho návrhu. Praha : BEN - technická literatura, 2005. ISBN 80-7300-142-X.Syrovátka, Břetislav; Horevajová, Jaroslava. Výkonová radioelektronika. Praha : Vydavatelství ČVUT, 1997. ISBN 80-01-00980-7.Burda, Jiří. Zemské mobilní rádiové sítě a přenos dat. Praha : Wirelesscom, 2000.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních a zvládnutí probírané problematiky, vypracování semestrálních prací a prokázání znalostí formou úspěšně absolvovaného zápočtového testu

Garant

Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.

Vyučující

Ing. Richard Linhart, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Ivo Veřtát, Ph.D.Ing. Richard Linhart, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Ivo Veřtát, Ph.D.