Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntéza elektronických systémů 1 (KAE / SYS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / SYS1 - Syntéza elektronických systémů 1, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Počítačová simulace analogových obvodů. Program PSPICE. Obvody MOS a CMOS. Přesné spínače a vzorkovače. Obvody se spínanými kondenzátory, programovatelné analogové obvody. Proudová zrcadla, zdroje referenčního proudu a napětí. Nelineární obvody. Logaritmický a exponenciální zesilovač. Násobičky. Omezovače, řízené nelinearity. Přesný usměrňovač. Izolační zesilovače. Reálné OZ. Výkonové zesilovače. Fázový závěs - princip, činnost, obvodová řešení, aplikace. Problematika zpracování malých signálů, šumy a rušení. Číslicové systémy - sekvenční obvody synchronní a asynchronní. Synchronizace a předávání dat mezi nesynchronními systémy. Problematika asynchronních systémů ? hazardy a souběhy, volba kódů. Asynchronní pipeline.Cvičení:1. Bezpečnost práce, úvod PSpice.2. PSpice - nezávislé zdroje.3. PSpice - závislé zdroje.4. PSpice - analýzy 1.5. PSpice - analýzy 2.6. PSpice - analýzy 3.7. PSpice - analýzy 4.8. PSpice ? vytváření podobvodů.9. PSpice ? transformátory.10. Samostatná práce - vypracování semestrální práce.11. Samostatná práce - vypracování semestrální práce.12. Přezkoušení znalostí a kontrola semestrálních prací.13. Přezkoušení znalostí a kontrola semestrálních prací, zápočtový týden.

Získané způsobilosti

Studenti navrhují analogové obvody s využitím počítače. Simulují a navrhují číslicové obvody a systémy v jazyce VHDL s využitím počítače.

Literatura

Pinker, Jiří; Koucký, Václav. Analogové elektronické systémy. Plzeň : ZČU, 1997. ISBN 80-7082-389-5.Pinker, Jiří; Poupa, Martin. Číslicové systémy a jazyk VHDL. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-198-5.texty v Courseware.

Požadavky

K úspěchu u zkoušky je třeba znát předepsanou látku, rozumět jí a znalosti umět použít. Součástí výsledné známky (s váhou do cca. 30%) je i hodnocení průběhu laboratorních cvičení za celý semestr.Pro získání zápočtu je nutná aktivní účast na cvičeních, vypracování dvou semestrálních prací a splnění zápočtového testu v rozsahu látky probírané na cvičeních.

Garant

Prof. Ing. Jiří Pinker, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Jiří Pinker, CSc.Ing. Zdeněk Kubík, Ph.D.Ing. Ondřej PajerProf. Ing. Jiří Pinker, CSc.