Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Televizní, rádiové a multimed. systémy (KAE / TRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / TRM - Televizní, rádiové a multimed. systémy, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fyziologie vnímání obrazu a jeho komprese. Základy kolorimetrie. Principy reprodukce obrazu, zobrazovací a projekční jednotky, měření jejich parametrů, hodnocení kvality obrazu. Obvody a algoritmy pro zpracování obrazu. Televizní a rozhlasové řetězce. Kamerová technika. Sběrnice a rozhranní pro přenos multimediálních signálů.- Fyziologie vnímání obrazu a obrazová komprese (2)- Základy kolorimetrie (1)- Principy zobrazovacích a projekčních jednotek, speciální zobrazovací systémy (2)- Měření parametrů zobrazovacích a projekčních jednotek (2)- Metody hodnocení kvality obrazu (1)- Obvody a algoritmy v televizní a multimediální technice (2)- Aplikace pro TV a rozhlas, pozemní a satelitní příjem, DVB, DAB, DRM (1)- Systémy průmyslových kamer a jejich aplikace (1)- Sběrnice a rozhranní pro přenos multimediálních signálů (1)

Získané způsobilosti

Student umí aplikovat znalosti v oblasti fyziologie vnímání obrazu a jeho komprese, základů kolorimetrie, s principy reprodukce obrazu, zobrazovací a projekční jednotky, s měřením jejich parametrů a hodnocením kvality obrazu. Dále pochopí a aplikuje obvody a algoritmy pro zpracování obrazu, televizní a rozhlasové řetězce, kamerovou techniku, sběrnice a rozhranní pro přenos multimediálních signálů.

Literatura

Hanus, Stanislav. Bezdrátové a mobilní komunikace. VUT Brno, 2003. Žalud, V. Moderní radioelektronika. BEN, Praha, 2006. ISBN 80-7300-132-2.Dobeš, Josef; Žalud, Václav. Moderní radiotechnika. Praha : BEN - technická literatura, 2006. ISBN 80-7300-132-2.Košťál, Emil. Obrazová a televizní technika I. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2000. ISBN 80-01-02202-1.Košťál, Emil. Obrazová a televizní technika II : televize. Praha : Vydavatelství ČVUT, 1998. ISBN 80-01-01745-1.Vít, Vladimír. Televizní technika : přenosové barevné soustavy. Praha : BEN, 1997. ISBN 80-86056-04-X.Gregora, Pavel; Vít, Vladimír. Televizní technika : zařízení pro přenos a vysílání televizního signálu. Praha : BEN - technická literatura, 2000. ISBN 80-86056-89-9.Legíň, Martin. Televizní technika DVB-T. Praha : BEN, 2007. ISBN 80-7300-204-3.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních a zvládnutí probírané problematiky, vypracování semestrálních prací a prokázání znalostí formou úspěšně absolvovaného zápočtového testu.

Garant

Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.

Vyučující

Ing. Richard Linhart, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Ivo Veřtát, Ph.D.Ing. Richard Linhart, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Ivo Veřtát, Ph.D.