Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvodní praktika aplikované elektroniky (KAE / UPAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / UPAE - Úvodní praktika aplikované elektroniky, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek (přednášky po 2 týdnech):1. Úvodní přednáška - seznámení s organizací předmětu, seznámení s HW a SW2. Programování v elektronice - základní aspekty a úskalí3. Malé pohony a související výkonová elektronika a řízení4. Řízení činnosti robota5. Senzorika - typy senzorů, jejich využití, výhody a nevýhody6. Ladění, pokročilé aspekty programováníObsah cvičení:Cvičení jsou zaměřena na samostatnou práci, předpokládá se konzultační charakter, kdy studenti řeší problematiku jednotlivých zadání. Jednotlivá řešení se porovnají v rámci 2 soutěžních kol/úloh. Jedna z úloh bude zvolena jako finální a na závěr proběhne finální soutěž všech účastníků.1. Seznámení s laboratoří, HW, vývojový SW, jednoduchá aplikace2. Seznámení s první úlohou, využití senzorů3. Samostatná práce4. Samostatná práce5. Samostatná práce6. Samostatná práce7. Soutěž v rámci cvičení, splnění první úlohy8. Seznámení s druhou úlohou, využití senzorů9. Samostatná práce10. Samostatná práce11. Samostatná práce12. Soutěž v rámci cvičení, splnění druhé úlohy13. Celoročníková soutěž veřejná, prezentace nejlepších týmů

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni analyzovat požadavky dané úlohy na HW řešení zařízení. Studenti umí formulovat řešení úlohy vhodným algoritmem. Studenti umí navrhnout, realizovat a odladit program pro řešení dané úlohy s využitím poskytnutého HW. Studenti jsou schopni spolupracovat v týmu na realizaci konkrétní úlohy.

Literatura

Pinker, Jiří. Mikroprocesory a mikropočítače. Praha : BEN - technická literatura, 2004. ISBN 80-7300-110-1.Doplňková literatura z adresáře v síti (dle potřeby). Firemní literatura Atmel AVR, Arduino.

Požadavky

Požadavky k získání zápočtu:Aktivní znalost probírané problematiky.Aktivní účast na cvičení.Úspěšné vyřešení zadaných úkolů ve formě semestrální práce.

Garant

Doc. Ing. Jiří Skála, Ph.D.

Vyučující

Ing. Kamil Kosturik, Ph.D.Ing. Petr Weissar, Ph.D.Ing. Kamil Kosturik, Ph.D.Ing. Petr Weissar, Ph.D.