Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování zvuku a obrazu (KAE / ZZO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAE / ZZO - Zpracování zvuku a obrazu, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Snímání zvuku a obrazu, analogová a digitální reprezentace zvukových a obrazových signálů, kódování a komprese, zpracování, záznam a distribuce signálů, reprodukce obrazu a zvuku, zkreslení, rušení a šum a způsoby jejich eliminace, spotřební a studiová technika, měření parametrů AV řetězců, semestrální projekt - pořízení a zpracování audio a video záznamu.

Získané způsobilosti

Student umí aktivně aplikovat získané znalosti z těchto oblastí: Snímání zvuku a obrazu, analogová a digitální reprezentace zvukových a obrazových signálů, kódování a komprese, zpracování, záznam a distribuce signálů, reprodukce obrazu a zvuku, zkreslení, rušení a šum a způsoby jejich eliminace, spotřební a studiová technika, měření parametrů AV řetězců. Střih a zpracování zvukových a video záznamů.

Literatura

Vít, Vladimír. Televizní technika : projekční a velkoplošné zobrazování. 1. vyd. Praha : BEN - technická literatura, 2000. ISBN 80-86056-74-0.Kuba, Petr; Vít, Vladimír. Televizní technika : studiové zpracování televizního signálu. 1. vyd. Praha : BEN - technická literatura, 2000. ISBN 80-86056-88-0.Taylor, Jim; Johnson, Mark R.; Crawford, Charles G. Velký průvodce DVD : jedinečný zdroj všech dostupných informací o DVD na profesionální úrovni. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1721-0.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních a zvládnutí probírané problematiky, účast na exkurzích a obhájení semestrálních projektů.Konkrétní požadavky budou sděleny na prvním cvičení.

Garant

Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Jiří Stifter, Ph.D.Doc. Ing. Jiří Masopust, CSc.Ing. Jiří Stifter, Ph.D.