Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost práce v elektrotechnice (KEE / BPRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / BPRE - Bezpečnost práce v elektrotechnice, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rizika a příčiny úrazu v elektrotechnice.Účinky elektřiny na lidský organizmus.Jednotná symbolika a označování v elektrotechnice.Vliv technického uspořádání na bezpečnost práce.Vliv lidského faktoru na bezpečnost práce.Odborná způsobilost v elektrotechnice.Elektrizační soustavy.Druhy prostředí.Zásady obsluhy a práce na elektrickém zařízení do 1000V.Ochrana před nebezpečným dotykem.Provedení ochranných vodičů a zemničů.První pomoc při úrazech elektřinou.Příklady testů.

Získané způsobilosti

V předmětu Bezpečnostní předpisy se student podrobně seznámí a získá přehled o organizačních a technických opatřeních jejichž znalost je nezbytná pro práci v elektrotechnických laboratořích FEL ZČU v rozsahu §4 Vyhlášky č. 50/1987 Sb.

Literatura

Kříž, Michal. Příručka pro zkoušky elektrotechniků : požadavky na základní odbornou způsobilost. 4., aktualiz. vyd. Praha : IN-EL, 2005. ISBN 80-86230-38-4.

Požadavky

Úspěšné (80%) absolvování písemného testu.

Garant

Ing. Petr Martínek, Ph.D.

Vyučující

Doc. Ing. Jiří Laurenc, CSc.Ing. Petr Martínek, Ph.D.