Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika v elektroenergetice (KEE / DEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / DEP - Diagnostika v elektroenergetice, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod- celkový pohled na technickou diagnostiku (funkční selhání, údržba a diagnostika)- použití v elektroenergetice (EE)2. Teoretické základy diagnostiky- objekty diagnostiky (prvky, součásti, systémy) a jejich charakteristiky- statistické parametry (pravděpodobnostní funkce a praktické určování, aplikace v EE)3. Modelování a stav parametrů- typy modelování (matematické, fyzikální, měření) a objekty aplikací4. Diagnostika elektrických přístrojů- objekty a problémy- cíle a metody pro odhad stavu a životnosti (přehled)5. Diagnostika elektrické izolace- měřící metody (lokální, globální), postupy, přehled6./7. Diagnostika částečných výbojů- princip měření, modelování, parametry- postupy zkoušení, kalibrace, on-site měření8./9. Diagnostika stavu dielektrika- princip měření, modelování, parametry- postupy zkoušení, kalibrace, on-site měření10./11. Diagnostika tepelného stavu- princip měření, modelování, parametry- postupy zkoušení, kalibrace zařízení12./13. Praktický příklad diagnostiky- ukázka praktického měření na skutečných objektech (měření částečných výbojů, infračervená termografie)- postup zkoušky, kalibrace zařízení

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni aplikovat teorii moderní technické diagnostiky, analyzovat postupy pro stanovení reálného stavu diagnostikovaného zařízení, navrhnout a zhodnotit vhodné diagnostické nástroje a s jejich pomocí navrhnout a optimalizovat postup řízeného stárnutí elektroenergetických zařízení.

Literatura

Podle doporučení vyučujícího na 1. cvičení.

Požadavky

Zápočet: Odevzdání a uznání semestrální práce.

Garant

Prof. Ing. Rainer Haller, Dr.

Vyučující

Prof. Ing. Rainer Haller, Dr.Prof. Ing. Rainer Haller, Dr.