Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie 2 (KEE / EKO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / EKO2 - Ekologie 2, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Abiotické faktory a podmínky suchozemských a vodních ekosystémů pro rostliny, živočichy a člověka.2. Biotické faktory a podmínky suchozemských a vodních ekosystémů pro rostliny, živočichy a člověka.3. Přirozené a umělé ekosystémy.4. Základy agroekologie.5. Základy ekologického (organického, biodynamického zemědělství).6. Management a marketing ekologického zemědělství.7. Základy ekologie lesa.8. Základy a zásady udržitelného hospodaření v lese.9. Management ochrany a tvorby lesa.10. Základy ekologie krajiny.11. Management a ochrany a tvorby krajiny.12. Územní systém ekologické stability krajiny.13. Strategie, zdroje a nástroje pro udržitelný rozvoj.

Získané způsobilosti

Studenti dokáží využívat a aplikovat získané poznatky a informace z teoretické i praktické výuky a odborných exkurzí v osobním i profesním životě. Absolvování předmětu jim umožní snadnou orientaci a multidisciplinární a mezioborový význam v oblastech aplikované ekologie.

Literatura

Z.Stoklasa. Ekologie krajiny. Slavíková, Jiřina. Ekologie rostlin : Celost. vysokošk. učebnice pro stud. přírodověd. fakult. 1. vyd. Praha : SPN, 1986. Ekologie živočichů. 1. vyd. Praha : SPN, 1985. Forman, Richard T. T.; Godron, Michel. Krajinná ekologie. null. Praha : Academia, 1993. ISBN 80-200-0464-5.

Požadavky

Zápočet: aktivní účast na cvičeních, zpracování a prezentace semestrální práce.Zkouška: Znalost látky a orientace v problematice.

Garant

Mgr. Eduard Ščerba, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr JindraMgr. Eduard Ščerba, Ph.D.Ing. Petr JindraMgr. Eduard Ščerba, Ph.D.