Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektromagnetická kompatibilita zařízení (KEE / EMC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / EMC - Elektromagnetická kompatibilita zařízení, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ÚvodNormalizace v EMCZdroje elektromagnetického rušeníZkušebnictví v EMCOpatření proti rušivým vlivůmKonstrukční prvky v technice EMCSystémový přístup k problematice EMCEMC koncept.Návrh elektrických zařízení podle zásad EMCIntegrace poznatků z EMC

Získané způsobilosti

V předmětu Elektromagnetická kompatibilita se student seznámí se základy elektrotechnického vědního oboru zasahujícího do mnoha oborů lidské činnosti. Osvojí si přitom nejen základní pojmy a vztahy, ale získá přehled o vzájemném ovlivňování jednotlivých prvků v elektrických systémech. V laboratorní části výuky si student tyto zákonitosti ověří prakticky.

Literatura

Vaculíková, Polina. Elektromagnetická kompatibilita elektrotechnických systémů : praktický průvodce techniky omezení elektromagnetického vf rušení. 1. vyd. Praha : Grada, 1998. ISBN 80-7169-568-8.Jiří Laurenc, Jiří Skála. Elektromagnetická kompatibilita zařízení, přístrojů a budov, učební text. ZČU, 1999. Arnold Rodewald. Elektromagnetische Vertraglichkeit. Vieweg, 1995. Schwab, Adolf J. Elektromagnetische Verträglichkeit. 4., neubearbeitete Aufl. Berlin : Springer, 1996. ISBN 3-540-60787-0.

Požadavky

Zápočet: Odměření předepsaných laboratorních úloh. Zpracování výsledků měření. Ústní zkouška: Teoretické a praktické zvládnutí problematiky v rozsahu definovaném garantem předmětu.

Garant

Doc. Ing. Jiří Laurenc, CSc.

Vyučující

Doc. Ing. Jiří Laurenc, CSc.Ing. Miroslav Hromádka, Ph.D.Ing. Petr Martínek, Ph.D.Doc. Ing. Eva Müllerová, Ph.D.