Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrické přístroje 2 (KEE / EPR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / EPR2 - Elektrické přístroje 2, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Elektrické přístroje vn a vvn, jejich typy, parametry, třídění a použití. Charakteristiky a intervaly vypínacího procesu, zotavená napětí. Fyzikální principy spínacích elektrických přístrojů, chování elektrického oblouku (plazma), teoretické modely oblouku, způsoby jeho zhášení ve stejnosměrných a střídavých přístrojích. Proudění plynu ve zhášecí trysce, technika s plynem SF6. Konstrukce spínacích přístrojů vn a vvn. Tepelné a dynamické účinky elektrického proudu. Ovládání elektrických přístrojů. Zkoušení elektrických spínacích přístrojů (syntetické zkoušky, standardizované zkoušky), vypínací schopnost a limitní charakteristiky.

Získané způsobilosti

Student získá způsobilost spočívající v rozšíření znalostí elektrických přístrojů v sítích vysokého a velmi vysokého napětí, rovněž i přístrojů elektrické trakce, prohloubí si teoretické znalosti ve speciálních oblastech, včetně vazby s přenosovou i distribuční sítí. Je seznámen s definováním reálných projektových úloh a základními metodami designu konkrétních přístrojů.

Literatura

Havelka, O. a kol.:. Elektrické přístroje. 1. vyd. SNTL Alfa, Praha, 1985. Rusňák, Š., Řezáček, P.:. Elektrické přístroje 1. 1. vyd. ZČU v Plzni, všechna vydání. ISBN 80-7082-285-6.Bárta, K., Vostracký, Z.:. Spínací přístroje velmi vysokého napětí. 1. vyd. SNTL Alfa, Praha, 1983.

Požadavky

Zápočet: Zpracování zadané semestrální práce.Zkouška: Zvládnutí problematiky v rozsahu definovaném přednášejícím.

Garant

Prof. Ing. Zdeněk Vostracký, DrSc., dr. h. c.

Vyučující

Prof. Ing. Zdeněk Vostracký, DrSc., dr. h. c.Prof. Ing. Zdeněk Vostracký, DrSc., dr. h. c.