Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika životního prostředí (KEE / EŽP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / EŽP - Ekonomika životního prostředí, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, základní pojmy a souvislosti, ekonomie, životní prostředí.2. Ekonomické nástroje pro udržitelný rozvoj.3. Hospodářská a environmentální politika a její strategie.4. Ekonomika životního prostředí, vznik a vývoj.5. Ekonomické kategorie a charakteristiky související s problematikou životního prostředí.6. Metody používané v hodnocení škod na životním prostředí.7. Metody v oceňování přírodních zdrojů.8. Mikro a makroekonomické nástroje , celkový přehled.9. Charakteristika nejdůležitějších ekonomických nástrojů v péči o životní prostředí.10. Charakter tržně orientovaných ekonomických nástrojů.11. Využití ekonomických nástrojů pro hodnocení projektů.12. Přehled aktuálních zdrojů pro financování environmentálních projektů.13. Globalizace ekonomiky a obchodu.

Získané způsobilosti

Studenti dokáží aplikovat získané poznatky a informace pro tvorbu a ekonomické a environmentální hodnocení projektů s využitím mikro i makroekonomických nástrojů.

Literatura

Moldan B. a kol. Ekonomie životního prostředí. Praha, 1999. Šauer P. a kol. Základy ekonomiky životního prostředí. VŠE Praha, 1996.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na cvičeních, zpracování a prezentace zadané semestrální práce.Zkouška: Znalost látky a orientace v problematice.

Garant

Mgr. Eduard Ščerba, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eduard Ščerba, Ph.D.Ing. Hana Benešová