Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měření parametrů prostředí (KEE / MPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / MPP - Měření parametrů prostředí, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá teorií a měřením základních parametrů prostředí ve třech oblastech: a) hluk, chvění, vlhkost b) osvětlení c) tepelná pohoda. Každá oblast uvedeného předmětu obsahuje úvod do problematiky, přehled základních veličin, princip měření základních parametrů a vlastní měření. Část c) je doplněna zásadami pro návrh elektrického vytápění. Ve všech částech jsou zdůrazněny hygienické normy i nežádoucí vlivy na člověka a na pracovní prostředí.Výuka je doplněna o přednášky expertů z praxe.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti a praktické schopnosti z měření hluku, chvění, vlhkosti, světelných veličin a veličin tepelné pohody.

Literatura

ČSN 36 00 10, 36 00 15, 36 04 50. Kaclík, Ján. Úsporné vykurovanie budov. 1. vyd. Bratislava : Alfa, 1984.

Požadavky

Znalost přednesených a procvičených témat.

Garant

Prof. Ing. Jiří Kožený, CSc.

Vyučující

Ing. Hana BenešováDoc. Ing. Vlastimil Beran, CSc.Prof. Ing. Jiří Kožený, CSc.Ing. Jana LepšíIng. Lenka RakováIng. Hana BenešováIng. Jan HrubýProf. Ing. Jiří Kožený, CSc.Ing. Oldřich Kroupa, Ph.D.Ing. Jana LepšíIng. Lenka RakováIng. Martin Sýkora, Ph.D.Ing. Oldřich Tureček, Ph.D.Ing. Ladislav Zuzjak