Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování elektrických sítí (KEE / MS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / MS - Modelování elektrických sítí, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zabývá moderními trendy matematické simulace v oblasti elektroenergetiky při výrobě, přenosu, rozvodu a spotřebě elektrické energie. Zapojení modelů základních elektrických zařízení do modelování provozních i poruchových stavů elektrizační soustavy. Řešení speciálních dějů (stavy naprázdno, malé zatížení, přetížení, zkraty) pro symetriské i nesymetrické,ustálené i přechodné děje a jejich odezvy v provozu a řízení elektrizační soustavy. Je vhodný pro všechny posluchače, kteří ve své budoucí technické praxi budou využívat těchto matematických výpočetních postupů. V souvislosti s četným využitím těchto metod v průmyslu je možné zadávání diplomních prací z této oblasti

Získané způsobilosti

Student je schopen změřit a s výpočtem porovnat ustálené stavy v elektrizační soustavě.

Požadavky

Zápočet: Zpracování a obhájení semestrální práce, která je zaměřená na výpočet a simulaci částí a prvků elektrizační soustavy.

Garant

Prof. Ing. Jan Mühlbacher, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Jan Mühlbacher, CSc.Doc. Ing. Karel Noháč, Ph.D.Prof. Ing. Jan Mühlbacher, CSc.Doc. Ing. Karel Noháč, Ph.D.