Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrany a zabezpečovací systémy (KEE / OZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / OZS - Ochrany a zabezpečovací systémy, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní požadavky na funkci elektrických ochran a zabezpečovacích systémů. Hlavní a záložní ochrany, typy a charakteristiky ochran. Stanovení veličin při poruchových stavech a návrh ochran včetně nastavení základních parametrů. Nadproudové ochrany, základní typy a jejich charakteristiky. Použití u jednotlivých prvků a celků ES. Rozdílové ochrany. Základní princip diferenciálních ochran, jejich stabilizace a charakteristiky kompenzovaných ochran. Instalace ochran u alternátorů a transformátorů. Impedanční ochrany. Cvičení probíhá v laboratoři ochran na FEL - KEE a v reálných objektech Západočeské energetiky a.s. Plzeň.Výuka je doplněna o přednášky expertů z praxe.

Získané způsobilosti

Studenti budou znát základními principy elektrických ochran, vysvětlí funkci. Studenti navrhnou systém chránění, ochrany nastaví, otestují.

Literatura

Beran, Miloš. Elektrická zařízení tepelných elektráren. 1. vyd. Plzeň : VŠSE, 1988. Beran. Ochrany strojů a zařízení ES. &.

Požadavky

Účast na měřeních a zpracování referátů. Rozsah znalostí je dán osnovou předmětu.

Garant

Ing. Jana Jiřičková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Jiřičková, Ph.D.Ing. Luboš FrankIng. Jana Jiřičková, Ph.D.