Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provoz elekt. části jaderných elektráren (KEE / PEJE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / PEJE - Provoz elekt. části jaderných elektráren, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Provozní vlastnosti vybavení elektrické části jaderných elektráren, systémy napájení vlastní spotřeby, základní elektrické části jaderných elektráren, vyvedení elektrického výkonu z jaderné elektrárny, systémy zálohování elektrických zdrojů pro bezpečnostní a havarijní systémy jaderných elektráren.

Získané způsobilosti

Studenti si zapamatují základní termíny z oblasti elektrických částí jaderných elektráren (JE). Studenti vyjmenují a popíšou elektrické části jaderných elektráren. Studenti vysvětlí základní funkce elektrických částí a klasifikují důležitost elektrických částí jaderných elektráren. Studenti uvedou do souvislosti elektrické a neelektrické části jaderných elektráren. Studenti provedou návrh elektrického výkonu z JE. Studenti rozpoznají a formulují možné příčiny vzniku poruch na elektrických součástech JE.

Literatura

Matějka, K. a kol.:. Experimentální úlohy na školním reaktoru. ČVUT Praha, 2005. Bečvář, Josef. Jaderné elektrárny. Praha : SNTL, 1981. Heřmanský, Bedřich. Jaderné reaktory. Praha : SNTL, 1981. Ibler, Z.:. Provoz jaderných elektráren. VŠSE Plzeň, 1987. Školící odbor ČEZ. Učební texty pro přípravu personálu. Jaderná elektrárna Temelín, 2002.

Požadavky

Absolvování cvičení, splnění zadaných semestrálních prací.

Garant

Ing. Jana Jiřičková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Jiřičková, Ph.D.Ing. Luboš PiterkaIng. Jana Jiřičková, Ph.D.Ing. Luboš Piterka