Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přech. jevy v el. soustavách (KEE / PJS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / PJS - Přech. jevy v el. soustavách, Fakulta elektrotechnická, Západočeská univerzita v Plzni (ZČU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:Matematické řešení neustálených stavů synchronního stroje při symetrických i nesymetrických přechodných dějích. Stabilita synchronních strojů a el. soustav. Přechodné jevy v elektrizačních soustavách symetrické i nesymetrické, rázové, elektromagnetické i elektromechanické.Cvičení:- náhradní schémata základních prvků elektrizační soustavy vhodná pro modelování- metoda symetrických složkových soustav řešení nesymetrických stavů- příklad řešení nesymetrické poruchy na vedení vyvedení výkonu elektrárny, řešení matematické a s využitím aplikačního software- způsoby modelování rázových přechodných dějů na transformátoru s využitím analytických i numerických matematických metod, softwareového balíku MATLAB a modelovacího nástroje DYNAT- matematické řešení elektromechanických přechodných dějů synchronního stroje s důrazem na jeho stabilitu- modelování elektromechanických přechodných dějů synchronního stroje v prostředí nástroje DYNAST.

Získané způsobilosti

Student je schopen analyzovat vliv různých přechodných stavů elektrizační soustavy na její stabilitu a spolehlivost a řešit průběhy odpovídajích přechodných dějů v elektrizační soustavě.

Literatura

Mühlbacher, Jan. Metody řešení přechodných jevů v elektrizačních soustavách I. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1993. ISBN 80-7082-087-X.Mühlbacher, Jan. Metody řešení přechodných jevů v elektrizačních soustavách II. 1. vyd. Plzeň : ZČU, 1993. ISBN 80-7082-097-7.Trojánek, Zdeněk; Hájek, Josef; Kvasnica, Pavol. Přechodné jevy v elektrizačních soustavách. 1. vyd. Praha : SNTL, 1987. Hájek, Josef. Přechodné jevy v elektrizačních soustavách. 1. vyd. Plzeň : VŠSE, 1983. Mühlbacher, Jan; Noháč, Karel. Přechodné jevy v elektrizačních soustavách : řešené příklady ke cvičení. 1.vyd. Plzeň : ZČU, 1994. ISBN 80-7082-169-8.

Požadavky

Zápočet: Průběžné prokázání znalostí z látky probírané na přednáškách a cvičeních.Zkouška: Znalost látky probírané na přednáškách a cvičeních, popřípadě dle dalších upřesnění přednášejícího.Zkouška sestává z ústní zkoušky s písemnou přípravou.

Garant

Prof. Ing. Jan Mühlbacher, CSc.

Vyučující

Prof. Ing. Jan Mühlbacher, CSc.Doc. Ing. Karel Noháč, Ph.D.Doc. Ing. Karel Noháč, Ph.D.